Kıyma hazırlarken 1 çay kaşığı eklemek yetiyor! Et daha lezzetli oluyor ve kararmıyor

Kıymayı kavururken alınması gereken önlemleri detaylı bir şekilde anlatacağız. Bu sayede kavrulmuş kıyma kararmayacak ve kötü bir koku oluşturmayacak. İşte tüm detaylar...

Kızarmış kıyma tek başına da yenebilir ama ekmekle birlikte yenildiğinde daha da lezzetli olur. Soğan, domates, biber ve çeşitli baharatlarla tatlandırılır. Ekmekle, lavaşla ya da patates püresiyle yenilebilir.
Kıymayı kızartırken sadece ocakta ısıtma süresine değil, tencere seçimine ve baharatları ekleme sırasına bağlı olarak da koyu lekeler ve tuhaf kokular ortaya çıkabilir. Kıymayı kavururken genellikle yapışmaz bir tava tavsiye edilir. İşte tüm detaylar...

KIYMA HAZIRLARKEN 1 ÇAY KAŞIĞI EKLEMEK YETİYOR!

  • Kıymayı kızartırken yapılan en büyük hatalardan biri kızartırken karabiber ve tuz eklemektir. Aslında kıymayı kızarttıktan sonra tuz ve karabiber eklemeniz gerekir.
  • İlk olarak, yapışmaz bir tava, kıymayı kızartmak için mükemmeldir.
  • Kıyma miktarı soğandan az ise (soğan büyükse) kıyma ile soğanı aynı anda kızartabilirsiniz. Bu aşamada yüksek ısı ile başlayıp daha sonra düşük ısıya geçebilirsiniz.
  • Kıymayı kızartmaya başladığınızda kaşığın tersiyle hafifçe ezerek et parçalarını ayırın. Bu, kıymanın yemeğinizdeki parçacıklar gibi görünmesini sağlayacaktır.

KUYRUK YAĞI ESASTIR

Kavurduğunuz kıymanın lezzetini arttırmak istiyorsanız kuyruk yağı eklemenizi öneririz. Beslenme uzmanları bugünlerde bu tavsiyeyi veriyor. Kuyruk yağı doğal bir yağ olup besin değeri açısından sağlıklıdır.

KIYMANIN KAVRULMUŞ OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARSINIZ?

Kıymayı kızarttığınızda etin rengi değişir ve koyu kahverengi olur. Ayrıca kavrulmuş kıyma, genellikle daha belirgin olan ve etin özünü ve tadını yansıtan özel bir koku yayar. Kızarmış kıymanın dokusu da farklılık gösterir. Çiğ kıyma yumuşak ve esnektir, kavrulmuş kıyma ise sert ve kırılgan olabilir. Ayrıca kıyma pişirildiğinde hacmi azalır ve nemi kaybolur, bu da kavrulmuş kıymanın yapısını daha yoğun hale getirir. Bu belirtiler, kıymanın görüntü, koku ve doku yoluyla yandığını anlamanıza yardımcı olacaktır.

KIYMA KAVURARAK YAPABİLECEĞİNİZ 3 FARKLI YEMEK!

1) KAVRULMUŞ KIYMALI BÖREK

Fırını 180 dereceye kadar önceden ısıtın. Kızarmış kıyma hazırlayın. Yufka veya baklava hamurunu açın. Her katmanı yağla yağlayın ve üzerine kızarmış kıymayı yayın. Hamuru rulo halinde sarın ve pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Çırpılmış yumurta ile fırçalayın. Önceden ısıtılmış fırında yüzeyi iyice kızarana kadar pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

2) KIYMALI MAKARNA

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kıymayı ekleyip karıştırarak kavurun. Domates sosunu, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın. Haşlanmış makarnayı sosla karıştırıp afiyetle yiyin.

3) KIYMALI PATATES KIZARTMASI

Patatesleri ince dilimler halinde kesin. Kıymayı hazırlayın ve bir tavada kızartın. Patates dilimlerini ve kıymayı sırasıyla bir fırın tepsisine yerleştirin. Bir tencereye süt, un, tuz, karabiber ve hindistan cevizini ekleyerek beşamel sos hazırlayın. Beşamel sosunu patates kızartmasının ve kıymanın üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış fırında peynir tamamen eriyene kadar pişirin.

Sonraki Haber