Kızıl Ordu Korosu fotoğraf sergisiyle anılacak

Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD), bir uçak kazasında yaşamını yitiren Rus Kızıl Ordu Korosu sanatçıları için fotoğraf sergisi ile anma düzenleniyor.

AFSAD Başkanı Dr. S. Fehmi Katırcıoğlu yaptığı açıklamada, “Kızıl Ordu Korosu dünyanın en ünlü korosudur. Koronun üyeleri 25 Aralık 2016 yılında uçak kazasında yaşamını yitirmişlerdir. Kızıl Ordu Korosu 2010 yılında Ankara’da bir konser vermişti. AFSAD üyesi Mehmet Çallı bu konser sırasında koronun ve üyelerinin 5 bin civarında fotoğrafını çekmişti. Biz elim bir uçak kazasında yaşamlarını yitiren Kızıl Ordu Korosunu anmak için bu fotoğraflardan bir sergi açmayı düşündük. Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği ile de görüşerek birlikte çalıştık. Bu fotoğraflardan 42’sini seçerek sergilemeyi kararlaştırdık. Sergilenecek kişiler kazada yaşamlarını yitiren koro üyeleri” dedi.

Ülkemize gelerek çok sayıda konser veren Kızıl Ordu Korosu’nun Rus ve Türk halklarının kültürleri arasında etkili bir bağ oluşturduğunu vurgulayan Katırcıoğlu, “Dinlemekten keyif aldığımız Rus Halk şarkıları ve en iyi bildiğimiz ‘Katyuşa, Kalinka, Kernina, Ave Maria’ bunlardan sadece birkaçıdır. Ayrıca 10. Yıl Marşı, Mehter Marşı ve türkülerimizi de söyleyen Koro Türk halkının sevgisini de kazanmış, her konserinde iki ulus arasındaki sosyal ve kültürel bağı güçlendirmiştir” diye konuştu. Düzenleyecekleri sergide uçak kazasında yaşamlarını kaybeden Kızıl Ordu Korosu üyelerini ile birlikte Türkiye’de düzenlenen suikast sonucunda yaşamını yitiren Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u da anacaklarını kaydeden Katırcıoğlu, düzenleyecekleri “Aleksandrov Rus Kızıl Ordu Korosu Üyelerini Anma” fotoğraf sergisinin 18 Aralık günü saat 16.00’da Ankara Rus Evi’nde açılışının yapılacağını ve serginin 24 Aralık tarihine kadar açık kalacağını bildirdi.

Serginin açılışını Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov, Ankara Rus Evi Başkanı Alexander Sotnichenko ve Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Fehmi Katırcıoğlu yapacak.

Sonraki Haber