KKTC Dışişleri Bakanı: Yunanistan’ı ABD şımartıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Yunanistan’ı ABD’nin şımarttığını, fakat bundan zarar görecek ülkenin de yine Yunanistan olacağını söyledi..

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik (sağda), KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu (ortada) ile Kıbrıs’ta görüştü.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Yunanistan’ın son dönemdeki tavırlarını Aydınlık’a değerlendirdi. Ertuğruloğlu, “Yunanistan şımarık hareketler yapıyor. Yunanistan’ı ABD şımartıyor. Son dönemdeki hareketlerinin nedeni de bu.” dedi. Yunanistan’ın sürekli yenilen bir ülke olduğunu ifade eden Ertuğruloğlu, “Buna rağmen aynı tavrını sürdürüyor. Bu gerilim politikasını sürdürürse bundan zarar görecek ülke Yunanistan olacaktır. Yunanistan için en hayırlısı bu şımarık tavrını bir an önce bırakmasıdır. Daha önce imzalanmış olan anlaşmalara uyması ve gereğini yapmasıdır.” diye konuştu.
KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ABD ziyareti ve Amerika’nın Yunanistan’da kurduğu üslerle ilgili bir soruyu da “Miçotakis başkalarına güvenerek hareket ederse büyük hata eder. Bu tavrını sürdürürse ülkesini de sıkıntıya sokacaktır.” yanıtını verdi.

'KIBRIS'TA DURUM NETLEŞMİŞTİR'

Ertuğruloğlu, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tavrını da şöyle değerlendirdi:
“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi sürekli Türkiye’nin ve KKTC’nin tavrını test ediyor. Sürekli denemeler yapıyor. ‘Acaba ilerleyebilir miyiz’ diye girişimlerde bulunuyor. Ama her seferinde sert kayaya çarpıyor. Kıbrıs’ta durum netleşmiştir. Çözüm, iki devletli çözümdür. KKTC, Türkiye ile birlikte yoluna devam edecektir. Temennimiz adaya huzur gelmesi için Rum tarafının gerçeği kabul etmesi ve ona göre davranmasıdır.”
Ertuğruloğlu, Rus sermayesinin KKTC’ye gelişi ile ilgili olarak da şu bilgileri verdi:
“Rus iş insanlarının bazı girişimleri var. KKTC’nin yasalarını inceliyorlar. Ancak şu ana kadar herhangi bir gelişme yok.”

Sonraki Haber