Klasik meze tariflerini unutturacak bir tarif! Taze fasulye mezesi tarifi...
Ege Mutfağında hem meze hem de ana yemek olarak kullanılan taze fasulyeyi bir de böyle hazırlayın. Enfes tatlar alabileceğiniz Taze fasulye meze tarifi...
Yaz mevsiminin en sevilen sebzelerinden biridir fasulye. Taze fasulye denince ilk akla gelen zeytinyağlı versiyonu olsa da aslında bir çok farklı tarifle sofralarımızda yerini alır. Bu tarifte yoğurtlu meze şeklinde sunulan fasulye inanılmaz lezzetli oluyor. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun.
TAZE FASULYE MEZESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
300 gram taze fasulye
1 adet kapya biber
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı sıcak su
1 kase süzme yoğurt
TAZE FASULYE MEZESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Fasulyenin kılçıklarını temizleyip ortadan ikiye bölüp jülyen doğrayın. Biberi de aynı şekilde jülyen doğrayın. Uygun bir tabaya zeytinyağını alın.
Fasulyeleri zeytinyağında kavurun. Üzerine biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Sarımsakları, tuzu ve baharatları da ekleyip kavurun.
Sıcak su ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Uygun bir tabağa yoğurdu alın. Üzerine fasulyeleri ekleyin. Afiyet olsun.