Klozetinizin o parçası bakın ne işe yarıyormuş! Klozet temizlemenin en hijyenik yöntemi

Klozet temizliği ev temizliğinin en önemli kısmıdır. Klozetinizde varlığından habersiz olduğunuz o parça klozet temizliğinde işinizi çok kolaylaştıracak. İşte klozet temizlemenin en hijyenik yöntemi.

Ev temizliğinin en önemli kısmı tuvalet temizliğidir ve bu özellikle klozet temizliği için geçerlidir. Dürüst olalım: Kimse tuvaleti temizlemeyi sevmez ancak hijyen gerekliliği bizi buna mecbur bırakır. Klozet kapağını çamaşır suyuyla siliyor olsanız da, sandığınız kadar etkili bir şekilde temizlemiyor olabilirsiniz. Özellikle pek çok kişinin bilmediği bir tuvalet temizleme yöntemi var ve klozet kapağını temizlerken ne kadar bilinçsiz davrandığımızı gösteriyor. HouseDigest'in haberine göre, klozet temizliği aslında çok kolay.

İŞTE EN HİJYENİK KLOZET TEMİZLEME YÖNTEMİ

KLOZET MENTEŞELERİ

Pek çok kişi bunu bilmez ama klozet kapağının menteşeleri açılır. Bu menteşeler oturağın arka kısmında yer alır ve bölgenin düzgün bir şekilde temizlenebilmesi için kaldırılması gerekir. Çoğu insan menteşelerin etrafını temizlerken, bu durum süngerin veya ürünün menteşenin asıl tuvaletle birleştiği alanın arasına girmesine izin vermez. Bu nedenle menteşeyi çevirerek açtığınızda mekanizmanın etrafında bir kir halkası görürsünüz.

KLOZET MENTEŞELERİ NASIL AÇILIR VE NASIL TEMİZLENİR?

Öncelikle kapağın kapalı olduğundan emin olun, çünkü bu menteşelere kolay erişim sağlar. Ardından menteşeleri üstten tutun ve kaplamaları dikkatlice yukarı çekin. Menteşelerin tuvalete bağlandığı açıklıkları ortaya çıkaracak şekilde geri katlanmalıdırlar. Ardından, temizlik için yeterli alan sağlamak üzere oturağı tuvaletin arkasından çekin. Ardından, seçtiğiniz dezenfekte edici temizleyiciyi bölgeye püskürtün ve tüm lekeler gidene kadar tamamen silin. Bu fırsattan yararlanarak menteşeleri de iyice silebilirsiniz.

Bundan sonra, menteşeleri deliklere hizalayabileceğiniz yere kadar oturağı geri kaydırarak oturağı tekrar tuvalete takmanız gerekecektir. Menteşeler doğru şekilde hizalandıktan sonra menteşeleri tekrar yerine oturtacaksınız. Bir klik sesi duymalısınız. Koltuğun düzgün bir şekilde takıldığından emin olmak için hafifçe yana doğru itebilirsiniz, ancak menteşelerin tıklaması güvenli bir oturuşa işaret etmelidir.

Çeviri ve derleme: Çisem Arslan

Sonraki Haber