Koalisyondan SDG mesajı: Çalışmaya devam edeceğiz

IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon, PKK'nın çatı örgütü Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti. IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Dün gece, Suriye Demokratik Güçleri ve Uluslararası Koalisyon, Suriye'nin kuzeydoğusunda çeşitli operasyonlar gerçekleştirdi. Yapılan operasyonlarda bir IŞİD kaçakçısı tutuklandı. SDG ve Koalisyon güçleri, IŞİD'in bölgede yeniden üslenebilecekleri bir bölge yaratmalarını engellemek amacıyla bu operasyonları yürütüyor.” denildi.

'ETKİLİ OLDUĞUNU KANITLADI'

Uluslararası Koalisyon, ayrıca SDG ile birlikte çalışacaklarına işaret ederek “SDG, etkili bir kara gücü olduğunu kanıtladı. IŞİD’in kesin olarak yenilgiye uğratılmasını sağlamak için, SDG ve Koalisyon birlikte çalışmaya devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Pentagon Sözcüsü John Kirby de düzenlediği basın toplantısında sorulan “SDG’ye Türkiye operasyonuna karşı teminat verdiniz mi?” sorusuna cevaben, ABD’nin SDG ile iş birliğinin IŞİD’e karşı mücadele kapsamında olduğunu belirtmişti.

Sonraki Haber