Kobani için köylüleri tehdit ettiler

Kobani olaylarına ilişkin 5 şüpheli hakkında hazırlanan yeni iddianamede, eylemler öncesinde PKK terör örgütü mensuplarının bazı köylere giderek buradaki vatandaşları eylemlere katılmaları için tehdit ettikleri belirtildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 6-8 Ekim 2014'teki Kobani olaylarına ilişkin yeni bir iddianame hazırlanmış, eski HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Garo Paylan, Fatma Kurtulan ve Pero Dundar "şüpheli" olarak yer almıştı. İddianamede, yer alan ifadelerinde köylüler tehdit edildiklerini söylediler.

'ZORLA GETİRİLDİM'

A.K. isimli vatandaş ifadesinde şunları söyledi: "8 Ekim 2014 günü yapılan etkinliğe zorla getirildim. 7 Ekim'de ikamet ettiğim köye PKK/KCK terör örgütü mensupları geldi, köylüyü köy meydanında topladı. Evim köy meydanına yakındı. PKK/KCK terör örgütü mensubunun köy meydanındaki sesleri ikametime geliyordu. Örgüt mensubu köylüye hitaben 'Yarın Malazgirt'te yürüyüş var herkes katılmak zorundadır. Katılmayanlara ağır para cezası keseceğiz, cezaya itiraz edenler ölümle cezalandırılacak' dedi."
E.P. ise M, "Köyümdeyken Brüks isimli terör örgütü mensubu gelerek 'köyden her evden bir kişi Malazgirt'e giderek eylem yapacak' dedi. Adı geçen evime geldi. Evde oturduğumu görünce gitmezsem diğer kız kardeşimi de kaçıracağını söyledi. Ben de korktuğum için Malazgirt merkeze geldim." diye konuştu.
Z.Ö. de "Etkinliklerden bir gün önce yani 6 Ekim 2014 günü akşam saatlerinde ikametimizde oturduğumuz esnada kapımıza 'örgüt mensubuyuz' diyen iki şahıs geldi. 'Yarın Malazgirt'te eylem var siz de katılacaksınız. Katılmazsanız size, ailenize, iş yerlerinize zarar veririz' dediler." diye konuştu.

Sonraki Haber