Köfte pişirirken bilmeniz gereken lezzet sırrı- Köfte böyle pişerse sönmüyor

Köfte çok sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Peki hem yağ çekmeyen hem de asla sönmeyen köfte nasıl pişirilir? Köfte pişirirken bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.

Köfte çok sevdiğimiz milli yemeklerimiz arasında yer almaktadır. Akşam yemeklerinde daha çok tercih ettiğimiz köfte vazgeçilmezlerimiz arasında yer alır. Kasap köfte veya kebapçılarda yapılan köfteler daha lezzetli olmaktadır.

ANNE KÖFTESİ EN İYİSİ

Ancak en güzel köfte kuşkusuz evde yapılan anne köftesidir. Anne köftesi yaparken bazı tarif sırlarını bilmek gerekmektedir.

Peki evde yapılan köfte nasıl lezzetli olur? Köftenin çok daha iyi pişmesi için neler yapılır? Köfteyle ilgili tüm detayları bu içeriğimizde sizler için derledik.

KÖFTENİN DAĞILMASINI VE SÖNMESİNİ ÖNLEYEN TARİF TÜYOLARI

Milliyet'te yer alan bir içerikte; Köftenin dağılmasına neden olan pişirme hataları sıralandı. Pişirirken köftenin dağılma sebeplerinden biri kıymanın az yağlı olmasıdır. Bir başka neden ise köfte harcının iyi yoğrulmamasıdır. Bunların dışında belli başlı malzemelerin eksikliğinden de köfte dağılıyor olabilir. Bunlardan ayrı olarak köfte harcınızın ıslak olması da başlıca sebeplerden biridir.

KÖFTEYE EKLEDİĞİNİZ BU MALZEMELER DAĞILMASINA YOL AÇIYOR

Köfte harcına yeteri kadar galeta unu ve yumurta eklemezseniz köfteleriniz pişirirken dağılabilir. Ayrıca karbonat veya kabartma tozu da kullanabilirsiniz; bunlar köftenin tadını değiştirmez ancak köftenin görüntüsünü değiştirir ve köfteye elastik bir görünüm katar.

KÖFTENİN DAĞILMASINI ÖNLEYEN PİŞİRME ÖNERİSİ

Eğer köftenizi pişirirken dağılmasını istemiyorsanız kıymayı en az %20 yağlı almalısınız. Eğer kıymanızın yağı yeterliyse köfte harcınızı yaklaşık 15 dakika iyice yoğurmalısınız. Ayrıca köfte harcına galeta unu, yumurta ve ekmek içi koymak köftenizin dağılmasını engelleyecektir. Son olarak da köfte harcınızın ıslak olmamasına özen göstermelisiniz.

BİLMENİZ GEREKEN DİĞER PÜF NOKTALAR;

* Anne köftesini pişirirken mutlaka kıymanızı iki kez çektirin.

* Köfteleri kuruyana dek kızartmayın. Kurumaya başlamadan tavadan alın.

* Tavanın çizik olmamasına dikkat edin.

* Kullanacağınız yağ kaliteli olsun.

*Tavayı önceden ısıtmayı ihmal etmeyin.

Sonraki Haber