Köfteci Yusuf'a kumpas mı kuruldu? Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan destek Köfteci Yusuf'a destek açıklaması...

Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti tespit edilmesinin ardından tepkiler kadar markaya destek açıklamaları da yağıyor. Restoran zincirinin başına gelen durumun kumpas olabileceği konuşuluyor. Son olarak Prof. Dr. Ahmet Ercan da Köfteci Yusuf'a destek verenler arasında yer aldı. İşte o açıklama...

Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti tespit edilmesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan taklit ve tağşiş listelerinde adı geçen restoran zincirine tepkiler büyürken, durumun bir kumpas olabileceği de çok konuşuldu. Konuya ilişkin bir açıklama da Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan geldi.

YERLİ VE MİLLİ MARKA KÖFTECİ YUSUF'A DESTEK

Tarım ve Orman Bakanlığı gıda denetimini sıkılaştırdı. Firmalara dair yapılan denetimlerin sonucunun kamuoyu ila açıktan paylaşılmasıyla yurttaşlar, merakla taklit ve tağşiş listelerini bekler oldu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dört bir yanında çok sayıda şubesi olan Köfteci Yusuf da bu listede yer aldı. Restoran zincirinin Ankara ve Bursa şubelerinde satılan dana köfte ve döner ürünlerinde domuz eti olduğu tespit edildi.

Olayın ardından Köfteci Yusuf'a tepkiler çığ gibi büyüdü. Öte yandan domuz eti skandalının bir komplo olabileceği de iddialar arasında yer aldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, “Milyonlarca dolar değerine ulaşmış bir işletme salak mı da binde bir oranında domuz eti kullansın? Bu işin altından işletmeyi ucuza satın almaya çalışan mafyavari gruplar çıkabilir mi" sorularını yönelterek durumun bir kumpas olabileceğini dile getirenler arasında yer aldı.

'İSRAİL'İ BOYKOT EDERKEN YAPILAN KUMPAS'

Vatan Partisi Bursa İl Başkanlığı'ndan da konuya yönelik bir açıklama geldi. Bursa İl Başkanı Dilek Çınar, "Türkiye çapında İsrail markalarına karşı boykotun yükseldiği zamanlarda yerli markamız Köfteci Yusuf'a yapılan kumpas anlamlıdır" diyerek markanın içinde bulunduğu durumun bir kumpas olabileceğinin altını çizdi.

'İNADINA KÖFTECİ YUSUF'A DEVAM'

Son olarak tartışmaya dahil olan isimlerden biri de Prof. Dr. Özgün Ahmet Ercan oldu. Ercan, ABD merkezli hamburgercileri kast ederek bu firmaların, yerli ve milli Köfteci Yusuf'la baş edemediğini ve bu nedenle çamur attığını söyledi.

Ercan sosyal medya mesajında, "İnadına Köfteci Yusuf’ta köfteye devam" ifadesini kullandı.

Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş da domuz etki skandalına yönelik açıklamasında iddiaları kesin bir dille reddetmiş ve kumpasa uğradığını öne sürmüştü.

Sonraki Haber