Köfteye karbonat konur mu? İşte karbonatlı köfte tarifi

Köfte tariflerinde ara ara rastlanılan durumlar arasında karbonat olması şaşkınlık yarattı. Köftenin kabarması ve yumuşak olmasını sağlayan karbonatın lezzeti değişik ipuçları sunmaktadır. Peki, Köfteye neden karbonat konur?

Köftenin kabarmasını ve daha yumuşak olmasını sağladığı iddia edilen karbonat, son günlerde tariflerdeki yerini aldı. Karbonatın köfteye kattığı lezzet ve hazırlanış aşamaları da karbonatlı köfte tarifini merak edenler için sorgulanmaya başlandı.

KARBONAT KÖFTEYE NELER KATAR?

Karbonat, köfteye birçok açıdan katkı sağlamaktadır. Köftenin kabarmasını sağlayan karbonat, daha yumuşak ve sulu olmasını sağlamasının yanında lezzetini artırarak daha iyi pişmesine olanak sağlar.

KARBONATLI KÖFTE İÇİN MALZEMELER

• 350 gram köftelik kıyma
• 1 adet küçük boy yumurta
• 1 tane orta boy soğan
• 2 yemek kaşığı kadar galeta unu
• 1 tutam maydanoz
• 1 çay kaşığı karbonat
• Tuz, karabiber, kimyon

KARONATLI KÖFTE NASIL YAPILIR?

Derin bir kabın içerisine 350 gr kadar kıyma koyun ve üzerine de bir küçük yumurta kırın. Hemen ardından da ir orta boy rendelenmiş soğan, 2 yemek kaşığı kadar galeta unu, 1 tutam ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ve 1 çay kaşığı karbonatı içerisine ilave ederek iyice yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde kopararak şekillendirdiğiniz köfteleri, yağlanmış ve orta ateşte ısıtılmış tavada arkalı önlü kızartın.

Sonraki Haber