Kol kola zafere

Galatasaray'ın ardından gözler UEFA Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimize çevrildi. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor gruplara kalmak için rövanş maçına çıkacaklar.

Sahneye ilk önce Fenerbahçe çıkacak. Sarı-lacivertliler, 5-1 kazandığı ilk maçın rövanşında bugün, Hollanda'nın Twente takımına konuk olacak. Bu sezon Avrupa'da 5, ligde 2 olmak üzere toplamda oynadığı 7 resmi maçı da kazanan Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda rakibine karşı elde ettiği 5-1'lik skor avantajını koruyarak Hollanda'dan turla dönmek istiyor. Saatler 21.00'i gösterdiğinde bu sefer gözler Beşiktaş'a çevrilecek.

Siyah-beyazlılar, deplasmanda 3-2 yendiği Dinamo Kiev'i konuk edecek. Kartal, mücadeleyi kazanması ya da berabere bitirmesi halinde Konferans Ligi'nde ilk kez gruplara kalacak. Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal ve Semih Kılıçsoy bugün oynanacak karşılaşmada görev yapamayacak. Play-off turunda isimleri UEFA listesine verilmeyen iki futbolcu Bükreş'te oynanan ilk karşılaşmada da forma giyememişti.

EN KRİTİK MAÇ ADANA'DA

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın aksine ilk maçta yenilen ve turu zora Adana Demirspor ise seyircisine güveniyor. İlk maçı 2-1 kaybeden Adana ekibi sahasında saat 21.00'de Belçika temsilcisi Genk ile karşılaşacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. eleme turundan katılan Adana ekibi, sırasıyla Romanya ekibi CFR Cluj ve Hırvatistan temsilcisi Osijek'i eleyerek play-off etabına yükselmişti. Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan Adana ekibi, elemelerde çıktığı 5 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

ÜLKE PUANI İÇİN KAZANMAMIZ ŞART

Galatasaray'ın galibiyeti sonrası Türkiye puanını 32 bin 100'e çıkardı ve UEFA ülke sıralamasında 1 basamak daha yükselerek İskoçya'yı geçip 9. sırada yer buldu. Türkiye, UEFA ülke puanında sezonu 10. sırada bitirmeyi başarırsa 2024/25 sezonu Süper Lig şampiyonu, 2025/26 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılacak. Bugün alınacak puanlarla Türkiye hem daha üst sıraları zorlayacak, hem de ilk 10'daki yerini sağlamlaştıracak.

Sonraki Haber