Kolajen takviyelerinizi çöpe atın gitsin! Günde bir bardak içerseniz...
Kemik suyu, içerdiği kolajen ve vitaminlerle kolajen takviyelerinizi çöpe attıracak birçok önemli özelliğe sahiptir. Günde bir bardak kemik suyu tüketmek, cildinizi kırışıklıklardan korurken sindirim sisteminizi de düzenler. İşte detaylar...
Son dönemde kolajen desteği sağladığı ortaya çıkan ve popülerlik kazanan kemik suyu, aslında yüzyıllardır birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılıyor. Kolajen takviyelerine yüzlerce lira dökmenize gerek kalmadı. Kemik suyu, çorbalara ekleniyor ve hem lezzet katıyor hem de cildi kırışıklıklardan arındırıyor. Kemik suyunu her gün bir bardak tüketmek, vücut sağlığına inanılmaz faydalarda bulunuyor.
GÜNDE BİR BARDAK KEMİK SUYU TÜKETİRSENİZ...
1. Kemik suyu, besleyici olarak bilinen kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi vitaminleri içerir. Günde bir bardak tüketildiğinde vücuda A ve K vitamini katkısında bulunarak bağışıklığı güçlendirir.
2. İçerdiği vitaminler vücutta kolayca emildiğinden, kemik suyunun sindirimi de kolaydır. Kemik suyunda bulunan arginin, obezite ile ilişkili iltihaplarla mücadele eder.
3. Günde bir bardak tüketilen kemik suyu, kronik romatizmal hastalıklara karşı koruyucu etki sağlar.
4. Kemik suyundaki jelatin, eklem ağrılarını yatıştırarak kemik gelişimine ve korunmasına yardımcı olur.
5. Yoğun kolajen içeren kemik suyu, düzenli olarak günde bir bardak tüketildiğinde cilt kırışıklığını yok eder.
KEMİK SUYU NASIL HAZIRLANIR?
Kemik suyunu dışarıdan almadan evde hazırlamak en sağlıklı yöntemdir. İlikli dana veya kuzu kemiğini kısık ateşte en az 8 saat pişirin ve jelatin kıvamına geldiğinde altını kapatın. Damak zevkinize göre pişirme aşamasında içerisine çeşitli sebzeler ve baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
Kemik suyu, buzdolabı ve buzlukta aylarca dayanabilir. Bol bol tüketerek kolajen etkisine kavuşmayı unutmayın. Afiyet olsun.