Yapımı işte bu kadar kolay! Parmaklarınızı yiyeceksiniz: Fırında baharatlı patates tarifi

Fırında baharatlı patates kızartmasının en pratik haline hazır mısınız? Mutfağınız tertemiz kalacak. İşte fırında baharatlı patates tarifi...

 

MALZEMELER

Dinlendirmek için:

 -1/2 su bardağı sıcak su
-2 yemek kaşığı karbonat
-1 yemek kaşığı tuz
-5 su bardağı su
-6 adet patates
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı karabiber
-1/2 çay kaşığı kimyon
-1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
-2 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
-1 çay kaşığı kekik
-2 yemek kaşığı zeytinyağı

FIRINDA BAHARATLI PATATES NASIL YAPILIR?

1. Büyük bir kaseye sıcak su, karbonat ve tuzu ekleyin.

2. Patatesleri iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soyun. Parmak patates şeklinde kesin.

3. Patatesleri içine koyun ve üzerini geçecek kadar yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin. Bu karışımda patatesleri 15 dakika dinlendirin.

4. Dinlenen patatesleri süzün ve tamamen kuruması için temiz bir mutfak bezi ile güzelce kurulayın. Derin bir kaseye kurulanmış patatesleri alın ve üzerine zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve bütün baharatları ekleyin. Güzelce harmanlayın. 

5. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve patatesleri üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Önceden ısınmış 220 derece fırına verin. Yaklaşık 20 dakikanın sonunda patatesler pişmiş olacak.

6. Patatesler fırında pişerken 10 dakika sonra fırından çıkarıp, karıştırıp tekrar fırına verin.

Sonraki Haber