Kongre öncesi hareketlilik: AK Parti'de 2 il başkanı istifa etti

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas ve Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

2025'in Mart ayında büyük kongresini yapması beklenen AK Parti'de, kongre öncesinde hareketlilik yaşanıyor. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas ve Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Çanakkale İl Başkanı Makas, yaptığı açıklamada, "5 yıldır büyük bir gurur ve onurla yürüttüğüm AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı görevimi Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle tamamlamış bulunuyorum" dedi.

NAİM MAKAS KİMDİR?

21 Eylül 1988 yılında Çanakkale'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çanakkale'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde ise yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Eşiyle birlikte kurdukları inşaat, mühendislik ve mimarlık firmasında yöneticilik yapmaktadır. İnşaat sektörünün yanında gıda ve tekstil sektöründe de faaliyet göstermektedirç

2019 yılında Çanakkale İl Başkanlığı görevine atanan Makas, 2021 yılında yapılan AK Parti Çanakkale İl Kongresi'nde de il başkanı olarak seçilmiştir.

Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör ise 26 Ocak 2023 tarihinden bu yana yürüttüğü il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Güngör, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye Yüzyılı'nın ilk ve belki de en önemli virajı olan önümüzdeki seçimler için 26.01.2023 tarihinden beri büyük bir heyecanla yürütmekte olduğum AK Parti Ağrı İl Başkanlığı görevinden Genel Merkezimizin takdiri ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın olurları ile görevimi bırakıyorum" dedi.

ORHAN GÜNGÖR KİMDİR?

1972 Yılında Ağrı’nın Hamur İlçesi Soğanlıtepe Köyünde doğdu. İlk, Orta, Lise Öğrenimini Ağrı'da tamamladı. Yüksek Öğrenimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. 1 yıllık avukatlık stajını Ağrı Adliyesinde tamamladıktan sonra 1998 yılında Ağrı merkezde avukatlık mesleğine başladı. İki dönem Ağrı Barosu Yönetim Kurulunda Genel Sekreter olarak aktif görev aldı.
Siyasi hayatına 1998 yılında başladı.

1998-2002 yılları arasında Fazilet Partisinde İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2006-2008 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Ağrı Merkez İlçe Teşkilatında görev yaptı. 25.06.2014-10.02.2015 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi Ağrı İl Teşkilatında İl Disiplin Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25.Dönem Milletvekili Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Ağrı Milletvekili Aday Adayı oldu.

24.02.2021-08.03.2023 tarihleri arasında AK Parti Ağrı İl Teşkilatında Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak görev yaptı. Evli ve 2 çocuk babası.

Sonraki Haber