Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden füze denemeleriyle ilgili açıklama

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı, Güney Kore'de düzenlenen en büyük ABD-Güney Kore Hava Tatbikatı hakkında Kore Halk Ordusu Genelkurmay Başkanlığı tarafından 7 Kasım'da bir rapor yayımlandı.

7 Kasım’da Kore Halk Ordusu tarafından yayımlanan raporda; Güney Kore'de düzenlenen büyük ölçekli kombine hava tatbikatların bölgedeki gerilimi kasıtlı olarak artırmayı amaçlayan agresif, provokatif ve doğrudan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni hedef alan, bir savaş tatbikatı olduğunu ve artık tahammül edilemez ve affedilemez bir boyuta ulaştığı belirtildi.

2-5 Kasım tarihlerinde Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkanlığı tarafından Kore Halk Ordusu subaylarına ilham vermek ve ABD tarafından yapılan kışkırtıcı tatbikatlara cevaben çeşitli operasyonlar gerçekleştirildi.

Düşmanın hava kuvvetleri üssüne yapılan saldırı sürecini simüle eden ve düşmanın hava kuvvetleri üssüne yönelik bir saldırıyı simüle eden operasyonlarda; stratejik seyir füzeleri, havadan karaya güdümlü füzeler, güdümlü bombalar, balistik füzeler, uzun menzilli fırlatma füzesi kullanıldı. Gerçekleşen operasyonlarda, hava, kara ve deniz olmak üzere tüm askeri personelin var olabilecek tüm senaryolara karşı hazır olmaları ve iradelerini ortaya konuldu.

Yayımlanan raporda, Kore Halk ordusu tarafından yapılan operasyonlarla, ABD- Güney Kore tarafından yapılan kışkırtıcı tatbikatlara tam olarak cevap verildiği ve düşman hava kuvvetlerinin "üstünlük teorisini" etkisiz kılma konusunda Kore Halk Ordusu'nun özgüveninin artarken mutlak iradesinin daha da sertleştiği, düşmanların kışkırtıcı hamlelerinin ısrarla devam etmesi halinde Kore Halk Ordusu’nun yapacağı operasyonların da daha kapsamlı ve daha sert bir şekilde karşı koyacağının açık cevabı olduğu vurgusu yapıldı.

Sonraki Haber