Korkmaz Karaca: Özel hastaneleri kamulaştırma vaktidir

Cumhurbaşkanlığı eski Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca, 'Yenidoğan Çetesi'ni işaret ederek, usulsüz işlem yapan özel hastanelerin kamulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye günlerdir 'Yenidoğan Çetesi' skandalı ile çalkalanıyor. Yeni doğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve sağlık ihlalleri ile bebek ölümlerine yol açan suç örgütüne ilişkin Cumhurbaşkanlığı eski Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca'dan önemli bir açıklama geldi. Kamucu ekonominin gerekliliğini vurgulayan Karaca'dan, usulsüz işlem yapan özel hastanelerin kamulaştırılmasına ilişkin çağrı geldi.

ÖZEL HASTANELERİ KAMULAŞTIRIN ÇAĞRISI

 Cumhurbaşkanlığı eski Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkiye'nin sağlık politikası hakkında önemli bir değerlendirmede bulundu. Kamucu ekonominin gerekliliğinin altını çizen Karaca, usulsüz işlem yapan özel hastaneler için ise şunları söyledi:

"Bebeklerin ölümü üzerinden para kazanan hangi hastahane varsa, hepsini 'kamulaştırma' vaktidir... Dünya'da pandemi ile bir kez daha anlaşıldı ki, kamucu ekonomi, dönem dönem kaçınılmazdır."

Sonraki Haber