Kovid-19 gevşemeleri devam ediyor

Avrupa Kovid-19 vakalarındaki düşüşle beraber önlemlerde de gevşemeye devam ediyor.

Avrupa Birliği'nde havalimanı ve uçaklarda maske zorunluluğu kaldırılırken, Almanya hava sahasında ise uçuşlarda maske zorunluluğu devam edecek. Almanya'da otobüs ve tren yolculuklarında da maske takma mecburiyeti sürüyor.

Fransa'da toplu taşıma araçlarında Kovid-19 salgınına karşı maske kullanma zorunluluğu sona erdi. Hastane ve sağlık kuruluşlarında maske ve sağlık kartı gösterme zorunluluğu devam edecek. Ülkede toplu taşıma ve sağlık kuruluşları dışında tüm kapalı alanlarda maske kullanma ve aşı belgesi gösterme zorunluluğu 14 Mart'ta kaldırılmıştı.

Avusturya'da ise koronavirüs ile bağlantılı tüm seyahat kısıtlamaları yürürlükten kaldırıldı. Hükümetten yapılan açıklamada, yeni bir virüs varyantının ortaya çıkması halinde test, kayıt ve karantina zorunluluğunun yeniden yürürlüğe girebileceği belirtildi.

İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprakları Ceuta ve Melilla kentlerindeki Fas-İspanya kara sınırları, Kovid-19 salgını ve iki ülke arasındaki diplomatik kriz nedeniyle kapalı kaldığı 795 günün ardından yeniden hizmete girdi.

Sonraki Haber