Kripto para piyasası alev aldı! Bitcoin yeni rekor kırdı: 64 bin dolar...

En büyük kripto para olarak kabul eden Bitcoin'de yükseliş devam ediyor. Sabah saatlerinde yükseliş grafiğini devam ettiren BTC, 64 bin dolar seviyesine ulaştı. Peki bu yükseliş grafiği ne kadar devam edecek?

Bitcoin fiyatı 64 bin 284,75 dolar ile yılın en yüksek seviyesini gördü. BTC fiyatı şu sıralarda 24 saat öncesine göre yüzde 1,55 artışla 63 bin 577 dolar seviyesinde seyrediyor.

Bitcoin fiyatı yıl başından bu yana yüzde 51,70 ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 171 değer kazanmayı başardı.

Bu yükselişin temelinde, 11 Ocak'ta işlem görmeye başlayan ABD'de listelenmiş Bitcoin ETF'lerinin en büyük kripto token'ına yönelik doyumsuz gibi görünen talep yatıyor.

BİTCOİN'DEN YENİ REKOR!

Sosyal ticaret platformu Alpha Impact'in kurucu ortağı Hayden Hughes, "Hafta sonundaki düşük likidite göz önüne alındığında, piyasalar bu geceki ETF girişlerinin devam edeceği ve fiyatların yükselmeye devam edeceği beklentisiyle kuzeye doğru hareket ediyor" dedi.

Tüccarlar, ETF'lerin güçlü talebi ve bu yılın sonlarında beklenen Bitcoin yarılanması öncesinde fiyatın yakında Covid salgını sırasında ulaşılan yaklaşık 69.000 $ 'lık rekoru geçeceğine dair bahis oynuyorlar.

Yarılanmanın ardından - madencilik için verilen ödül yarıya indirildiğinde - madeni paranın arz artışı düşebileceği ve talep sıkışıklığına katkıda bulunabileceği öngörülüyor.

Hughes, "Bitcoin'in önceki tüm zamanların en yüksek seviyesinin psikolojik eşiğini aşmak zaman alabilir, ancak yarılanma ve olumlu duyarlılık göz önüne alındığında bu seviyeyi geçmemiz sadece bir zaman meselesi olarak görülmelidir" ifadelerini kullandı.

BLOK BOYUTUNU DA AŞTI

Bitcoin Blockchain‘i başlayan Inscription furyasının ortasında blok boyutunun tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.97 MB’a ulaşmasıyla önemli bir kilometre taşına ulaştı. Bu kayda değer başarı, Marathon’un yeni Slipstream hizmeti sayesinde gerçekleşti ve kısa bir süre önce 3,990.36 kB ya da 3.9 MB ile şimdiye kadarki en büyük Bitcoin blok boyutu rekorunu kırdı.

Blok boyutundaki kayda değer artış, Runestone AirDrop ile ilgili büyük bir resim yazısı içeren ağa gömülü tek bir işleme atfedildi. Genel kayıt defterine eklenmeden önce doğrulanan işlem grupları olan Bitcoin bloklarının tipik olarak bir boyut sınırı vardır. Bir Bitcoin blok boyutu normal şartlarda yaklaşık 1 MB iken, Bitcoin SV’de (BSV) bu 100 MB’a kadar çıkabilmektedir.

MADENCİLİKTE YENİ REKOR

Öte yandan blok boyutunun tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması Bitcoin’in madencilik zorluğunun rekor seviyeye ulaşmasıyla aynı dönemde geldi. Şu anda Bitcoin’in madencilik zorluğu 81 trilyon seviyesinde bulunurken hash rate‘i 562,89 EH/s’ye ulaşmış durumda.

Bu da ortalama 10 dakika olan hedef blok süresinin korunması için ağın ayarlama yapacağını gösteriyor. Özellikle blok ödülü yarılanması etkinliğinin yaklaşık iki ay içinde gerçekleşecek olmasıyla birlikte madencilik zorluğunda daha fazla artış bekleniyor.

EDİTÖR NOTU: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Haber içinde yer alan bilgiler okuyucuya genel bilgi vermek adına oluşturulmaktadır. Haberde yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp, yatırımcıların faaliyetlerinden Aydinlik.com.tr ya da haberi oluşturan editör hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir.

Sonraki Haber