Küçük Narin evinde mi öldürüldü? DNA'lar o odayı gösterdi!

Tüm Türkiye'yi yasa boğan Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada başsavcılık yeni bulgulara ulaştı. Yapılan incelemelerde evden elde edilen DNA sonuçlarına bakılarak, 8 yaşındaki Narin'in nerede katledildiğinin kesinlik kazandığı söyleniyor.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesi ile ilgili yürütülen soruşturmada başsavcılık yeni bulgulara ulaştı. DNA sonuçlarına göre küçük Narin'in 21 ağustos günü saat 15.15'te eve gittikten kısa bir süre sonra boğularak öldürüldüğü öne sürüldü. Narin'in aile evinde pek çok delil karartılmış olsa da bazı bulgulara ulaşıldığı iddia edildi.

EVDE DNA ÖRNEKLERİNE RASTLANDIĞI İDDİA EDİLDİ

Halk TV'de yer alan habere göre, soruşturmayı yürüten savcıların elde ettikleri bilgilerde pek çok delilin yok edildiği aktarıldı. Delillerin karartılması için evdeki eşya, kıyafet ve halıların özel yöntemler kullanılarak yıkandığı bilgisine ulaşıldı. Buna rağmen evdeki bazı eşyaların üzerinde DNA tespitlerinin yapılabildiği öne sürüldü. Elde edilen bulgular ve deliller çerçevesinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının Narin'in 21 Ağustos günü evine gittikten birkaç dakika sonra boğularak öldürüldüğü sonucuna vardığı söylendi.

AMCA SALİM GÜRAN 3 KEZ EVE GİRİP ÇIKMIŞ

Soruşturma kapsamında şüpheli sıfatı ile gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 12 kişi ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan diğer şüphelilerin kullandıkları cep telefonu numaralarına ait HTS kayıtlarının, uzman kişiler tarafından yapılan incelemelerinin tamamlandığı öğrenildi. Buna göre bir çok bilginin de daha net bir hâl aldığı ifade edildi.

Elde edilen daraltılmış HTS kayıtlarına göre tutuklu amca Salim Güran'ın, Narin'in eve geldiği 15.15'ten önce kardeşi Arif Güran'ın evinde bulunduğu tespit edildi. Ayrıca Güran'ın Narin'in eve geldiği sırada da orada olduğu ve daha sonra evden ayrıldığı, kısa aralıklar ile en az 3 kez eve girip çıktığı iddia edildi.

ANNE İLE AMCA TELEFONDA NE GÖRÜŞTÜ?

Ayrıca anne Yüksel Güran ile Salim Güran arasında 15.20 ile 15.35 saatleri arasında 3 kez telefon görüşmesi yapıldığı iddia edildi. Yengeler Hediye Güran, Maşallah Güran ve Nevzat Bahtiyar'ın daraltılmış HTS kayıtlarında yapılan tespitler sonucunda Narin'in katledildiği saat 15.15'ten çok kısa bir süre sonra Arif Güran'ın evinde bulundukları, eve ilk gelen kişinin yenge Hediye Güran olduğu, ardından çok kısa aralıklarla Nevzat Bahtiyar ve Maşallah Güran'ın da eve geldiği öne sürüldü.

BU KADAR SU NEDEN KULLANILDI?

Maşallah Güran ve Hediye Güran'ın 15.15'ten sonra saat 19.00'a kadar defalarca Arif Güran'ın evine geldikleri ve belirlenen standartların üzerinde su kullanımı yapıldığı aktarıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli sanıkların HTS kayıtları üzerinde uzman ekiplere yaptırdığı incelemelerin ve tespitlerin tamamlandığı ve elde edilen sonuçlara göre tutuklu ve şüpheli sanıkların tekrar sorgulanmasına karar verildiği öğrenildi. Soruşturma savcılarının ilk olarak tutuklu 12 sanığı sorgusunu yapacağı öğrenildi. Sorguların ne zaman yapılacağı konusunda ise henüz bir bilgi verilmedi.

GÜRAN AİLESİNİ BİR AVUKAT ORDUSU SAVUNACAK

Narin soruşturması kapsamında tutuklanan 9'u Güran ailesi mensubu toplam 12 kişilik bir avukat ordusu savunacak. Güran ailesini savunacak 12 avukatın cezaevine giderek müvekkilleri ile toplu görüşme yaptığı bu görüşme nedeniyle cezaevinde birçok görüşmenin aksadığı aktarıldı. Farklı illerden ve Diyarbakır'dan gelerek cezaevinde bulunan müvekkilleri ile görüşmek için Diyarbakır T Tipi Cezaevine gelen çok sayıda avukatın, Güran ailesi avukatlarının görüşmesi nedeniyle bekletildiği bilgisi paylaşıldı. Güran ailesinin görüşmelerinin tamamlanmasından sonra diğer avukatların görüşmeye alındığı bu uygulamaman tutuklu Güran ailesi şüphelilerinin can güvenliği nedeniyle yapıldığı iddia edildi.

Sonraki Haber