Kültür ve Turizm Bakanlığı'na çağrı: 30 yıldır müdürü olan koroyu kurun

Malatya Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun kadrolu bir müdürü var fakat koronun kendisi yok. 30 yıldır koroya atanan müdürler maaş alıyor. Malatya’ya bu sanat kurumunun kazandırılması bekleniyor.

Malatya’da 1992 yılında Devlet Türk Halk Müziği Korosu kurulduğu fakat bugüne kadar kuruma müdür kadrosundan başka kadro verilmediği ortaya çıktı. Yeni Malatya haber sitesinden Vahap Güner’in aktardığına göre Malatya’da Sabancı Kültür Merkezinde Koro Müdür makamı bile var fakat ortada bir koro yok. Devlet sanat kurumları için 450 sözleşmeli sanatçı alımı yapacağını duyuran Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın konuyla ilgilenmesi ve Malatya’ya hak ettiği devlet sanat kurumunu kazandırması yönünde çağrı yapıldı.

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın girişimiyle kurulan Malatya Devlet Türk Halk Müziği Korosu’na ilk Koro Müdürü olarak Öğretmen Hüseyin Düzgüner atanmıştı. Fakat 30 yıldır birilerinin Koro Müdürü olarak atandığı kurumda henüz koro kurulmadı. Aydınlık’ın ulaştığı bilgiye göre şu anda atanmış olan Koro Müdürü, bir başka ilde görev yapıyor. Malatya Valiliği basın biriminden ise konuyla ilgili bir bilgi alamadık.

450 SÖZLEŞMELİ SANATÇI ALINACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce tüm orkestra, koro ve topluluklara sözleşmeli sanatçı alımı yapılacağı duyuruldu. Sanatçı alımına ilişkin duyuru 30 Eylül 2023 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlandı. Duyuruda “2007 yılından bu yana ilk defa aynı anda bu denli yüksek sayıda sanatçı alımı yapılmaktadır” denildi. Bakanlığın “son 16 yılda yapılan en yüksek alım” başlığıyla duyurduğu açıklamada Malatya’ya ilişkin bir ilan ise yer almadı. 14 farklı şehirde yapılacak toplam 450 personel alımı; senfoni orkestraları, korolar ve Türk Müziği gibi devlet sanat kurumlarını kapsıyor. Adaylar sınava kariyer kapısı üzerinden başvuru yapabiliyor. Sözleşmeli personel alımı başvuru tarihi 16 Ekim’de sona erecek.

Sonraki Haber