Kuntz'dan kadro açıklaması

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'taki beşinci maçında İstanbul'da Lüksemburg'u ağırlayacak A Milli Takımımız'da teknik direktör Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'taki beşinci maçında Lüksemburg'u konuk edecek.

Ay-yıldızlılarda teknik direktör Stefan Kuntz ve Ozan Kabak mücadele öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak mücadele, TRT 1'den canlı yayımlanacak.

"Öncelikle ilk yıl için herkese teşekkür etmek istiyorum." diyen Stefan Kuntz, "En iyi Alman olan Türk olma yolunda ilerliyorum diye düşünüyorum." dedi.

AMACIMIZ OTOMATİKLEŞMEYİ VE TAKIM RUHUNU SAĞLAMAK"

Alman teknik adam, "UEFA Uluslar Ligi'ni bir kitap olarak görürsek ilk 4 maç bunun ilk bölümüydü. Mayıs-Haziran döneminde oyuncularla çalışmayı istedim. Çünkü amacımız sahada otomatikleşmeyi sağlamak. İkincisi de takım ruhu. Birbirine göre hareket eden bir takım oluşturduk. Sakatlıklar olmasaydı Uluslar Ligi bitene kadar kadroyu değiştirmeyecektik." ifadelerini kullandı.

"Yardımcılarımla birlikte Süper Lig'deki hiçbir maçı kaçırmadık." diyen Kuntz, "Emre Belözoğlu, Çağdaş Atan, Jorge Jesus, Ömer Erdoğan... Teknik direktörlerle görüştük ve onların da düşüncelerinin aynı olup olmadığını öğrenmek istedik." dedi.

KADRO AÇIKLAMASI

Bazı futbolcuların Milli Takım'a çağrılmaması hakkında konuşan Stefan Kuntz, "Önceki 4 maçtaki kadroyu sakatlıklar dışında korumak istedik. Sakatlıklar olmasaydı kadroyu Uluslar Ligi'nin sonuna kadar değiştirmeyecektik. Salih veya diğer oyuncuları almama sebebimiz bu. Bu bir oyuncuya ya da bir takıma karşı alınmış kararlar değil. Tolga Ciğerci savunma olarak daha güçlü bir oyuncu. İsmail de Türkiye'nin potansiyele sahip genç oyuncularından biri. Kimin yerini kimle daha iyi dolduracağımızı düşünüyoruz kadroyu kurarken. Dorukhan ve Salih Özcan'ı kaybettik. Mücadeleci oyuncu düşündük, aldık. Tolga Ciğerci, uzun boylu ve fizikli bir oyuncu. Faroe Adaları da bu şekilde bir takım olduğu için karşılık verebileceğimizi düşündük." şeklinde konuştu.

Sonraki Haber