Kurban Bayramı için yurda dönen gurbetçiler: Türk bayrağını görünce...

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala gurbetçiler Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturdu. Yurda girerken duygulu anlar yaşayan gurbetçiler, memlekete duydukları hasreti işte böyle anlattı...

Yaz tatilini ve Kurban Bayramı’nı Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerin Edirne'deki sınır kapılarından girişlerinde yoğunluk artmaya başladı. Memlekete giriş yapan gurbetçilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Türkiye'ye duydukları hasreti anlatan gurbetçiler, "Türk bayrağını görünce kendimizi evimizde hissediyoruz" diyerek herkese duygu dolu anlar yaşattı.

'BU VATANIN DEĞERİNİ BİLSİNLER'

Almanya'dan bayramı ülkede geçirmek için gelen Aysel Yaman, "Bizim vatanımız cennet. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Almanya’da da hayat şartları gerçekten çok zor. Keşke biraz daha az para kazansam ama gurbette değil kendi memleketimde yaşasam ama imkan yok” dedi. Memleket hasretini anlatan Yaman, "Bu vatanın değerini, kıymetini bilsinler" diyerek hissettiklerini anlattı.

'TÜRK BAYRAĞINI GÖRÜNCE ÇOK MUTLU OLDUM'

Türk bayrağını ve Türkiye’ye hoş geldiniz yazısını görünce çok mutlu olduğunu söyleyen bir başka gurbetçi vatandaş Nihat Yaman da Kurban Bayramı'nı Bolu’da ailesiyle geçireceğini söyledi. Vatan topraklarının bambaşka olduğunu vurgulayan Yaman, “Türk bayrağımızı ve Türkiye’ye hoş geldiniz yazısını görünce çok mutlu oluyoruz. Kurban Bayramı'mızı ailemizle birlikte Türkiye’de geçireceğiz. Türkiye topraklarında vatanımızda nefes almak bile bambaşka bir şey” diye konuştu. Türk bayrağını görünce çok mutlu olduğunu dile getiren Yaman, "Polislerimiz bizi çok iyi karşıladı. Yorgunluk falan kalmadı, buradan ta İran'a kadar giderim. Gerçekten yorgunluğum gitti. Burada nefes almak bambaşka bir şey" diyerek duygularını dile getirdi.

'BU BAYRAĞIN SEVGİSİ BAŞKA BİR YERDE YOK'

Gurbette Türk bayrağının hasretiyle yaşadıklarını söyleyen Abdullah Gülle, Türkiye’yi hiçbir zaman unutmadıklarını belirterek, “Kapıkule’den girişte Türk bayrağımızı görünce bana bir titreme geldi. Gurbette yaşamayanlar bu hissi bilmez. Biz Türkiye hasretiyle, Türkiye’de yaşayan yakınlarımızın hasretiyle gurbette yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

'TOPRAĞIMIZA AYAK BASINCA EVİMİZE GELDİK DEDİM'

Türk bayrağını görünce öpmek istediğini anlatan gurbetçi vatandaş Seher Gülle de, Türkiye’ye girişte çok heyecanlandığını söyledi. Türk bayrağını görünce sevinçten uçtuğunu belirten Gülle, “Türkiye’ye toprağımıza ayak basınca evimize geldik dedim. Kurban Bayramı'mızı ailemizle geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber