Kurban Bayramı öncesi Canan Karatay'dan uyarı: Eti böyle...
Kurban Bayramı öncesinde verdiği bilgiler ve çarpıcı açıklamalarla gündem yaratan Prof. Dr. Canan Karatay et nasıl pişirilir sorusunun yanıtını verdi. Bakın Karatay, etin nasıl pişirilmesini ve tüketilmesini öneriyor?
Prof. Dr. Canan Karatay'ın et pişirme ile ilgili paylaştığı bilgiler Kurban Bayramı'na sayılı günler kala merak konusu oldu. Hem sağlıklı hem de lezzetli et pişirmenin formülünü açıklayan ünlü doktor, bakın neler tavsiye ediyor!
CANAN KARATAY'DAN ET PİŞİRME ÖNERİLERİ
Vermiş olduğu önemli bilgiler ile gıdaların insan sağlığını olumlu ve olumsuz yönde nasıl etkilediğini açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay'ın et tüketimine dair önerileri Kurban Bayramı öncesinde ayrı bir önem kazandı. İşte Karatay'ın tavsiyeleri...
· Et ızgarada pişirilirken öncelikle harlı ateşte, devamında ise ağır ateşte pişirilmeli. Bu sayede kabuk yapan etin suyu dışarıya çıkmaz.
· Izgaranın hafif ateşte yapılması gerekir. Buzdolabından alınan etler biraz bekletilir. Akabinde tuz, ızgara yapıldıktan sonra serpilir.
· Tencere kebabı yaparken tarçın veya karanfil tercih edilebilir. Ayrıca her türlü ete karabiber yakışır.
· Yahnilerde ve kebaplarda, et önce biraz yağ eklenerek hiç su konulmadan kısık ateşte bıraktığı suyu çekene kadar pişirilir. Ancak fazla esmerleşmemesi gerekir. Et tek başına pişirilecekse çok az sıcak su eklenir. Ayrıca bu şekilde pişirildiğinde tuz kesinlikle baştan atılmamalı. Çünkü etin sertleşmesine neden olur.
· Protein oranını arttırmak için çeşitli sebzeler (havuç, sarımsak, kereviz, soğan gibi) eklenebilir. Haşlama işlemi sonrasında söz konusu sebzeler etle servis yapılabilir. Bunun yanı sıra ezilerek et suyuna katıldıktan sonra çorbada da kullanılabilir.
· Etler fırında sebze eklenerek pişirildiğinde hem vitamin kaybı olmaz hem de yumuşak olur.
Kaynak: aksam.com.tr