Kurban bayramı yaklaşıyor! Aşçıların özel tarifiyle etlerinizi lokum gibi pişirmenin sırrı

Kurban Bayramının vazgeçilmezi kavurmanın lokum gibi olması için yapmanız gerekenleri biliyor musunuz? Tadı damaklarda kalacak, ailenizi ve misafirlerinizi mest edecek bir et yemeği yapmanın sırlarını paylaşıyoruz. İşte aşçıların özel tarifiyle etlerinizi lokum gibi pişirmenin sırrı...

Kırmızı et pişirirken eti ziyan etmemek çok önemli. Etin lokum gibi olmasını sağlamak için çok basit bazı püf noktalar var. Pişireceğiniz etin lezzetli olması için işte bilmeniz gereken sırlar.

Aldığınız et mutlaka yeni olsun. Dondurulmuş etle yapılan kavurma lezzetli olmayacaktır. Eti mutlaka kendi yağıyla veya iç yağla kavurun. Yoksa tereyağı kullanın. Ayçiçek yağıyla yapılan et kavurma hiç lezzetli olmamaktadır. Etin iyi pişmesi için mutlaka kısık ateşte pişirin. Ete lezzet katan baharatları özenle seçin ve ölçüsünü iyi ayarlayın.

İŞİN SIRRI MADEN SUYUNDA!

Birçok usta aşçı et pişirirken maden suyunu kullanıyor. Peki maden suyunu nasıl eklemelisiniz? Orada da usta eller devreye giriyor... Lokum gibi et pişirmek için işte bilmeniz gerekenler;

  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

MADEN SUYUYLA ET KAVURMANIN TARİFİ

** Bir tencereye tereyağ ve zeytinyağını koyup ısıtıyoruz, üzerine  kuşbaşı etleri ekleyip güzelce kavuruyoruz, suyunu çekince karabiber, kimyon, toz kırmızı biber, kekik ve tuz ekliyoruz.

** Sarımsakları ayıklayıp ince ince doğrayıp tencereye ekliyoruz, üzerine bir şişe maden suyu döküp, önce harlı sonra kısık ateşte etimizi pişmeye bırakıyoruz.

** Suyunu çekince  kendi yağında kavurup servis ediyoruz. 

Maden suyuyla yapılan et kavurma lokum gibi oluyor ve asla et kurumuyor

YANINA EN İYİ NE GİDER?

Maden suyuyla yaptığınız et kavurmanın yanına yakışacak en iyi lezzet tane tane  pirinç pilavıdır.

Sonraki Haber