Kurdukları sistem bu! Üreticiler faize çalışıyor

Vatan Partisi Üretim Devrimi Kurultayı Ankara Güdül'de yapıldı. Kurultay'da konuşan Genel Başkan Doğu Perinçek, 'Türkiye’nin 450 milyar doların üzerinde dış borcu var. Kazandığımız faize gidiyor. Üretenler bu milletin efendisiyse kanımızı emen faizciler, tefeciler koparılıp atılacak.' dedi

Vatan Partisi tarafından Ankara’nın Güdül ilçesinde Üretim Devrimi Kurultayı düzenlendi. Kurultaya Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ve çok sayıda üretici katıldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kurultayda yaptığı konuşmada, Güdül’ün aydın bir yer olduğunu belirterek, “Konuşmamı yalnızca Güdüle değil, tüm Türkiye'ye hitaben yapacağım. Çünkü Güdül halkı, tüm Türkiye'nin sorumluluğunu taşıyan bir halk. Bugün önemli bir gün, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yılında buluştuk. Güdül'den, Polatlı'da yapılan törene de hep beraber selam yolluyoruz” ifadelerini kullandı.

ANKARA KEÇİSİ DE BİZİM VATANDAŞIMIZ

Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın’ın Ankara keçisini yeniden canlandırma projesinin çok önemli bir proje olduğunu belirten Perinçek, “Ankara keçisi de bizim vatandaşımız. Bu proje için Güdül'ü tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Perinçek, Türkiye’nin şu anda 450 milyar doların üzerinde dış borcunun bulunduğuna dikkat çekerek, dış ödemeler açığının da gittikçe arttığını söyledi. Perinçek şöyle devam etti: “1980'de gelen program ile kapıyı, bacayı dış sanayiye açtılar. Türkiye piyasasına filler girdi. Gümrükler kaldırıldı, içerideki esnaf, sanayici korunamadı. Okyanus ötesinden Türkiye'ye hayvan ithal edildi, Türkiye'nin hayvancılığı yıkıldı. Zonguldak dağlarının altında kömürler yatıyor ancak Türkiye kömür ithal ediyor. Bu politika aynı zamanda küçük sanayiyi de vurdu.”

EKONOMİ ÇIKMAZDA

Perinçek, Türkiye’nin, bakliyat, hububat, buğday, pamuk ithal ettiğini, dünyanın en güzel pamuğunu üreten Türkiye’nin kendi pamuk ovalarını terk ettiğini belirterek, şunları söyledi: “ABD pamukları iniyor limanlarımıza. Bu politika aynı zamanda tarım dışı küçük sanayi ve küçük esnafı da vurdu. İçerdeki üreticiyi mahvediyorsun, küçük sanayi merkezlerini dinamitliyorsun, oradaki esnafın belini kırıyorsun. Borçla borç döndürülüyor. Artık borç da alamıyor. Borç alamayınca ekonomi tıkanıyor. Herkesin ittifak halinde söylediği şu: Böyle gitmez.”

ÜRETİCİ BAŞ TACI OLACAK

Türk milletinin büyük bir karar vereceğini, üretme kararı vereceğini söyleyen Perinçek şöyle devam etti: “Bir sistem bitiyor. Amerika'nın dayattığı, borçlandıran, mallara el koyan sistemi bitti. Türkiye'nin üreticisini çökerten sistem bitti. 1980 yılında çiftçi bu ülkenin sırtında kambur demişlerdi. Vatan Partisi olarak sistemi değiştireceğiz. Yeni sistemde üretici baş tacı olacak. Üretici baş tacı olursa üretir, Türkiye zenginleşir, sorunlarını çözer. Programımızın başına yazıyoruz; üretici baş tacıdır. Tekrar ilan ediyoruz; köylü milletin efendisidir. Üreten, bu milletin efendisiyse faizciler, tefeciler koparılıp atılacak. Çünkü bunlar sırtımızda yaşıyor, kanımızı emerek yaşıyor. Bu sülükleri bu böcekleri söküp atacağız.”

FAİZCİ SİSTEME SON VERECEĞİZ

Perinçek sözlerini şöyle tamamladı: “Bu faizci sisteme son vereceğiz. Türkiye'nin kaynaklarını üreticiye çevireceğiz. Doğru tercihler yapacağız, doğru ekonomik kararlar vereceğiz. Anadolu ve Trakya su istiyor. Ama biz bir İstanbul Kanalı inşa etmeye çalışıyoruz. İstanbul’un her tarafı deniz. Kaynakları, Anadolu'ya su getirmek için ayıracağız. Su, sel oluyor. Selimizi kontrol altına alacağız, zapt edeceğiz. İnsanlar milattan önce bentler yapmış, suları kontrol etmiş. Biz de suyu insan için, üretim için kullanacağız. Anadolu'nun her köşesine üretimin ihtiyacı olan suyu götüreceğiz. Musluklarımızdan içme suyu akacak. Bizim çocukluğumuzda su musluktan içilirdi, şimdi şişeden içiliyor. Bu program için birleşeceğiz, siyasete gireceğiz. Biz bu ülkenin üretenlerini, çalışanlarını, emekçilerini siyaset alanına davet ediyoruz. Kararları beraber alacağız, çözümleri hep beraber bulacağız.”

GÜDÜLLÜ ÜRETİCİ: DEVLET NE İÇİN VAR?

Perinçek’in konuşmasından sonra üreticiler, söz aldı. Bir üreticinin “Doların yükselmesini nasıl engelleyeceğiz? NATO'dan çıkmak buna çözüm mü?” sorusuna Perinçek şu yanıtı verdi: “Türk lirası ve dolar arasındaki ilişkiyi devlet kontrol altına alabilir. Devlet üretse doların fiyatı bu kadar artmaz. Bizim TL’nin kuvvet kaybetmesinin sebebi üretimimizin düşmesinden. Türkiye'nin bugün en büyük ticaret ortakları, Rusya Çin ve Almanya'dır. Türkiye o bakımdan eski Türkiye değil. Türkiye ekonomisi, Asya'ya yerleşti. Öyleyse biz o ticaret ortaklarımızın belirlediği iklimde kendimizi konumlandıracağız. Çin, Amerika'yı üretimde geçti. Bu gibi ülkelerle ilişkilerimizi geliştireceğiz. Bunun dışında komşularımız ve Orta Asya'da ki Türk devletleriyle ilişkilerimizi geliştirmeliyiz. Orada önemli kaynaklar var.”

Söz alan başka bir üretici de “Su ihtiyacı olan üreticinin tarlasına suyu siz götüreceksiniz. Devlet ne için var? Devlet bunun için var. Allah'ın verdiği suyu devlet, kontrollü planlı kullanacak. İşte siyaset burada başlıyor” dedi. Başka bir üretici de CHP’ye tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Atatürk'ün kurduğu partinin genel başkanı nasıl bin 128 teröriste sahip çıkar?” Üreticiler, mazot ve yem fiyatlarının çok yüksek olduğunu, bu durumda üretim yapmanın çok zor olduğunu ifade etti.

Sonraki Haber