Oktay Kaynarca'dan şaşırtan sözler! Kurtlar Vadisi'yle ilgili bilinmeyen gerçeği açıkladı

Bir dönemi kasıp kavuran Kurtlar Vadisi dizisinde Süleyman Çakır rolüyle büyük bir ilgi gören Oktay Kaynarca yıllar sonra gerçeği açıkladı. Candaş Tolga Işık'ın programına konuk olan Kaynarca, Kurtlar Vadisi'yle ilgili herkesi şaşırtacak sözler söyledi.

Türkiye'nin kült dizilerinden Kurtlar Vadisiyle ilgili Oktay Kaynarca'dan beklenmeyen bir açıklama geldi. Bir dönem bütün Türkiye'yi ekranların başına kilitleyen, hâlâ sosyal medyada kesitleri paylaşılan Kurtlar Vadisi dizisiyle ilgili Kaynarca'nın sözleri tartışma yarattı.

15 Ocak 2003 tarihinde yayın hayatına giren Kurtlar Vadisi, final yaptığı 2005 yılına kadar bütün Türkiye'nin gündemindeydi. Usta oyuncuların yer aldığı filmdeki karakterler günümüze kadar ulaştı. Bir mafya dizisi olan Kurtlar Vadisi'nde, Zafer Ergin'in canlandırdığı Karahanlı, İstemi Betil'in hayat verdiği Laz Ziya ve Tarık Ünlüoğlu'nun oynadığı Testere Necmi akıllarda kalan kalan karakterler arasında yer alıyor.

KURTLAR VADİSİ'NİN ÇAKIR'INDAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Türkiye'deki mafya ve derin devlet ilişkilerini ele alan dizinin ilk dönem senaryo danışmanlığını Soner Yalçın üstlenmişti. Dizide Türkiye ve dünyadaki siyasi gelişmelere ilişkin mesajlar da verilmişti. Hatta KKTC Kurucu Başkanı Rauf Denktaş, Kurtlar Vadisi'nin bir bölümünde yer almıştı.

Kurtlar Vadisi bugün bile halk arasında büyük bir ilgi görmeye devam ediyor. Öyle ki Oktay Kaynarca'nın canlandırdığı Çakır karakteri için her yıl gıyabi cenaze namazı kılınıyor ve lokma döktürülüyor. Özellikle Youtube'da Kurtlar Vadisi kesitleri sık sık paylaşılıyor. Dizi üzerine programlar yapılıyor.

'BU DİZİ FORMATLANIRSA BÜYÜK İLGİ ÇEKER DEDİM'

Dizide Süleyman Çakır karakteriyle tüm Türkiye'nin dikkatini çeken Oktay Kaynarca, yıllar sonra itiraf niteliğinde bir açıklamada bulundu. Candaş Tolga Işık'ın Kafa TV'de yayınlanan programında konuşan Kaynarca, dizinin Büyük Tuzak adlı bir diziden uyarlandığını söyledi. Kurtlar Vadisi'nin orijinal bir yapım olmadığını açıklayan Kaynarca, "İşin aslına bakarsanız, o dönem TRT'de 'Büyük Tuzak' diye bir dizi vardı. Amerikan formatıydı ve biz de bayılarak izliyorduk. Sonrasında Osman'ın yanına gittim ve 'Bu dizi formatlanırsa Türkiye'de çok ilgi çeker' dedim. Ancak bir süre bu konu gündemde kalmadı. Ardından Osman beni çağırdı ve projeyi yapmaya karar verdiklerini söyledi" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber