Pişmek bilmeyip diri kalan kuru fasülyenin sırrı çözüldü! Suyuna yarım bardak eklerseniz...

Bir türlü pişmek bilmeyen ve diri kalan kuru fasülyenin sırrı çözüldü. Diri kalmayan ve kolayca pişip yumuşacık olan kuru fasülyenin püf noktası ortaya çıktı. Peki kuru fasülyenin diri kalmaması için ne yapılmalı? İşte o püf noktası...

Taze pirinç pilavı ve yoğurtla servis edildiğinde sofraları şenlendiren kuru fasülye, neredeyse her evde pişen lezzetli bir yemektir. Ancak kuru fasülyeyi pişirmek pek de kolay değildir. Doğru teknikle ıslatılmayan kuru fasülye, diri kalabilir ve lezzeti bozulabilir. Peki kuru kasülyenin diri kalmaması için ne yapılmalı? İşte o püf noktası...

KURU FASÜLYENİZ DİRİ KALIYORSA...

Diri kalan kuru fasülye, yanlış teknikle pişirilmiş demektir. Kuru fasülyenin diri kalmaması için bir gece önceden mutlaka ıslatılması gerekir. Soğuk suda ıslanması gereken kuru fasülyenin sırrı ise biraz sütte saklı. Su ve kuru fasülyeyi eklediğiniz kaba yarım bardak süt ekleyerek ertesi güne kadar ısladığınızda, diri kalmadan kolaylıkla piştiğini göreceksiniz. Süt eklenerek ıslatılan kuru fasülye, kolayca yumuşayarak kıvamına ulaşacak.

DİRİ KALMAYAN KURU FASÜLYE TARİFİ

MALZEMELER

4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)


1 yemek kaşığı domates salçası
500 gram kuru fasulye (1 gece önceden suda bekletilmilş)
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

Kuru fasulye yemeği için 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların iyice kavrulması ve tereyağının doğal olması lezzeti arttıracaktır.

Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Son olarak bir gece önceden sütlü suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin.

Sonra 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyin, kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Fasulyelerinizin cinsine göre su miktarını arttırabilirsiniz. Dilerseniz tavuk ya da et suyu da kullanabilirsiniz.

Kuru fasulyeniz hazır. Afiyet olsun!

Sonraki Haber