Lapa pilavı birkaç saniyede kurtaracak yöntem! Bir dilim ekmekle tane tane pilav

Lapa kalan pirinç pilavı ev hanımlarının en büyük kabuslarından biridir. Lapa kalan pilavı çöpe atıp ziyan etmeye gerek yok. Sadece birkaç saniyede lapa kalan pilavı kurtarabilirsiniz. Sadece bir dilim ekmekle lapa pilavınızı kurtarabilirsiniz... İşte o yöntem...

Pişirirken yapılan hatalardan, fazla su eklemekten ya da yanlış pirinç seçiminden dolayı lapa kalan pirinç pilavınızı artık çöpe atıp ziyan etmenize gerek yok. Lapa kalan pirinç pilavını ziyan etmeden birkaç saniyede kurtarabileceğiniz ve tane tane dökülmesini sağlayabileceğiniz birçok yöntem var. İşte pirinç pilavını lapa kalmaktan kurtaran o yöntemler...

LAPA KALAN PİLAVI KURTARACAK YÖNTEMLER

PİLAVIN LAPA OLMAMASI İÇİN NE YAPMALI?

1. Mutlaka ölçü kullanın

Ölçü kullanmadan pişirilen pilavlar, lapa kalmaya daha meyillidir. Tane tane dökülen pirinç pilavı yapmak istiyorsanız, ölçü belirleyin. 1 su bardağı pirince 2 su bardağı su ölçüsünü kullanarak lapa kalmayan pilav pişirebilirsiniz.

2. İnce tabanlı tencereler tercih edin

Ocağın ısısının tencerenin her noktasına eşit olarak dağıtan ince tabanlı tencereler kullanmanız, pilavınızı lapa olmaktan kurtaracaktır.

3. Pişirme aşamasında kapağını açmayın

Pişirme aşamasındayken pilav tenceresinin kapağını sürekli açıp kapatmak, tencerenin içinde biriken buharı dışarıya salar. Pilavınızı lapa olmasını istemiyorsanız, tencerenizin kapağını pişene kadar açmamalısınız.

1 DİLİM EKMEKLE LAPA PİLAV NASIL KURTARILIR?

Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramadıysa ve pilavınız lapa kaldıysa, uygulamanız gereken yöntem: 1 dilim ekmek yöntemidir. Lapa kalan pilavın üzerine bir dilim ekmeği yerleştirin ve en küçük göze alarak ocağın altını kısın. Birkaç dakika içinde ekmeğin fazla olan suyu çektiğini ve pilavınızın tane tane döküldüğüne şahit olacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!

Sonraki Haber