Lavrov, Ukrayna'dan gelen müzakere açıklamalarına yanıt verdi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'nın 'müzakerelere hazırız' açıklamasını değerlendirdi. Lavrov, Ukrayna'dan gelen müzakere açıklamalarının tutarsız olduğunu vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Laos'un başkenti Viyentiyan'da gerçekleştirilen 57. ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı sonunda basın toplantısı düzenledi.

Lavrov, Ukraynalı mevkidaşı Dmitriy Kuleba'nın 'müzakerelere hazırız' açıklamasına ilişkin olarak "Bunu ilk kez söylemiyor. Bazen de tam tersi şeyler söyledi. Çok kısa süre önce müzakerelerden söz ettiler. Zelenskiy en nihayetinde Rus temsilcilerle masaya oturmaya hazır olduğundan bahsetti. Dürüst olmak gerekirse, onları dinleniyorum" dedi.

'TAVİZ VERMEYECEĞİZ'

Zelenskiy'in 2 yıl önce imzaladığı kararnameyle hem kendisinin hem de Kiev'deki temsilcilerin Moskova'yla müzakere masasına oturmasını yasakladığını defaatle dile getirdiğini anımsatan Lavrov, "Hiçbir şey olmuyor, her şey kulaklarını teğet geçip gidiyor ve bize yapıcı yaklaşım sergileme çağrısı yapmaya devam ediyorlar. Onlara göre yapıcı yaklaşım taviz vermemiz anlamına geliyor. Böyle bir şey olmayacak, özel askeri harekatın tüm hedeflerine ulaşılacak, burada şüpheye yer yok" vurgusu yaptı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin Kuleba'yla yaptığı görüşme hakkında kendisine bilgi verdiğini anlatan Lavrov, Çin'in tutumunun değişmeyeceğini hissettiklerini söyledi.

Sonraki Haber