Lewis Hamilton'ın son dansı Ferrari'de

Formula 1'de 7 dünya şampiyonluğu bulunan İngiliz pilot Lewis Hamilton 2024 sezonu sonunda Mercedes'ten ayrılarak Ferrari'ye katılacak.

Formula 1’de tarihi anlaşma resmen gerçekleşti. 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton, 2024 sezonu sonunda Mercedes'ten ayrılarak Ferrari koltuğuna oturacak. Ferrari'nin sosyal medya hesabında yer alan açıklamada, "Lewis Hamilton'ın 2025 yılında uzun süreli sözleşmeyle takımımıza katılacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Lewis Hamilton, 2025 sezonu itibariyle Carlos Sainz'ın yerine geçecek ve Charles Leclerc'le takım arkadaşı olacak. Hamilton'ın Ferrari'yle 2 yıllık sözleşme imzaladığı öğrenildi. Hamilton'un bu sözleşmeden 100 milyon sterlin kazanacağı aktarıldı. İngiliz pilot Mercedes'ten geçtiğimiz sezon 27,4 milyon sterlin kazanmıştı. Formula 1'de son iki sezon, Red Bull pilotu Max Verstappen'in şampiyonluğu ile geçti. Hollandalı pilot son 2 sezona büyük bir ambargo koyarken, Hamilton ise herhangi bir grand prix'de bitiş çizgisini ilk sırada geçemedi.

MERCEDES'TEKİ İSTATİSTİKLERİ

Mercedes'te 6 dünya şampiyonluğu yaşayan Lewis Hamilton, Mercedes'le 222 yarışa çıktı. Hamilton, 82 yarış galibiyeti ve 79 pole pozisyonu elde etti. Türkiye Grand Prix'sinde elde ettiği 7. şampiyonlukla Hamilton, Michael Schumacher'in rekorunu egale etmişti. İngiliz pilot, ilk şampiyonluğunu ise 2008 yılında Mclaren’de kazanmıştı.

SCHUMACHER’İ GEÇEBİLİR

Hamilton, efsane Schumacher ile aynı şampiyonluk sayısında. İngiliz sürücü, Ferrari’de alacağı şampiyonlukla hem 2007’den bu yana şampiyonluğa hasret kalan İtalyan takımını zirveye taşıyacak hem de 8 kez pilotlar şampiyonluğu ile tarihin en iyisi olacak.

Sonraki Haber