Leylek Yaren ile Adem Amca'nın hikâyesi film oluyor! Başrolde o iki ünlü isim var

Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde balıkçılık yapan Adem Yılmaz 12 sene önce dostluk kurduğu Yaren Leylek'in hikâyesi film oluyor!

Balık tuttuğu sandalına konan leyleği beslemesiyle başlayan dostluk hikayesi 11 yıldır aralıksız süren Adem Yılmaz, ve Yaren leyleğin ünü ülke sınırlarını aştı. 2011 yılında Avrupa Tabiat Mirası Vakfı tarafından, "leylek köyü" seçilen Bursanın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç, bu dostluk hikâyesiyle birlikte hareketli günler yaşıyor.

Köy için bir dönüm noktası olan hikâye doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş’in fotoğraflarıyla başladı. Bu sıcak dostluk kısa sürede büyük ilgi çekince köy cazibe noktalarından biri haline geldi.

Adem Yılmaz, Yaren ile hikayesinin başlangıcını şu sözlerle anlatmıştı: “Bundan 10 yıl önce gölde teknemle balık tutuyordum. Bir leylek tekneme kondu. Aç olduğunu düşündüm ve tuttuğum balıklardan verdim. Yıllardır dostluğumuz devam ediyor. ‘Yaren’ adını verdiğim leyleği bu yıl da heyecanla bekliyorum. Benim kadim dostum oldu. Görmediğim zaman kaygılanıyorum. Her yıl 6 ay günün 5-10 saatini Yaren’le birlikte balık tutarak geçiriyorum."

HİKÂYE FİLM OLUYOR!

Yaren Leylek ve Balıkçı Adem‘in hikayesi beyaz perdeye aktarılacak. Her yıl aynı yerde bir araya gelen Adem Amca ve Yaren’in binlerce insan tarafından takip edilen hikayesi 8 ağustos ‘ta motor diyecek. Mars dağıtım tarafından dağıtılacak film kasım ayında vizyona girecek. Yapımcılığını Sev Yapım’ın yönetmenliğini Gibi dizisinden tanınan Onur Uzun’un üstlendiği filmde Buğra Gülsoy, Hande Doğandemir, Azra Aksu, Seçkin Özdemir, Emir Ali Doğrul, Meral Çetinkaya, Tarık Pabuçcuoğlu, Murat Kılıç, Cenk Gürpınar, Kıvanç Talu (var böyle tipler), Işınsu Zırh, Alper Tüydeş gibi ünlü isimler yer alıyor.

Alper Tüydeş film hakkında şunları söyledi: "Bu ay çekimlerin başlayacak filmin senaryosunu 'Sadakatsiz' ve 'Rafadan Tayfa' gibi beğenilen projelerde yer alan Arzu Yurtseven yazarken yönetmen koltuğunda 'Gibi' dizisinden tanıdığımız Onur Uzun yer alıyor. Film Sev Yapım ve Hande Alparslan Benim de en az Adem Amca kadar heyecanlandığım bir iş, ortaya çıkacak yapımı merakla bekliyoruz."

Sonraki Haber