Lezita işçilerinden A101’e çağrı: İşvereni sizler de ikaz edin

Abalıoğlu Lezita tavuk fabrikasında işten çıkarılan 39 işçinin fabrika önündeki direnişi 48 gündür devam ediyor.. İşçiler, Lezita ürünleri satan A101 zincir marketinin İstanbul’daki Genel Müdürlük binasının önünden, Lezita’ya çalışanlarının hakkına saygı duyma çağrısı yapmaya davet etti.

İzmir Kemalpaşa’da kurulu Abalıoğlu Lezita tavuk fabrikasında Öz Gıda İş Sendikası’na üye olduktan sonra işten çıkarılan 39 işçinin fabrika önündeki direnişinde 48 gün geride kaldı. İşveren Lezita’nın sendikanın çoğunluk tespitine itiraz ettiği süreç devam ederken, işçiler mücadelelerini, Abalıoğlu Lezita’nın ürün verdiği şirketlerin önüne taşıdı. İşçiler, Lezita ürünleri satan A101 zincir marketinin İstanbul’daki Genel Müdürlük binasının önünden, Lezita’ya çalışanlarının hakkına saygı duyma çağrısı yapmaya davet etti.

‘ABALIOĞLU SAYGILI OLMAK ZORUNDA’

A101 Genel Müdürlüğü önünde açıklama yapan Öz Gıda İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Göksel Şengün, şunları kaydetti:

“Lezita, sendikaya üye olmuş 39 çalışanı tazminatsız olarak işten çıkarttı. İşten ilk çıkarılan 20 arkadaşımız işe iade ve sendikal tazminat davalarını kazanmasına rağmen işveren maalesef 19 arkadaşımızı daha işten çıkarttı. Bugün (dün) fabrika önünde 48’inci günümüz. Bekleyişimiz devam ediyor. İlk günden beri söylediğimiz bir laf var, biz Türkiye Cumhuriyeti’nin yasalarına saygılıyız. Abalıoğlu işvereni de buna saygılı olmak zorunda. İşten çıkarılan 39 arkadaşımız tekrar iş başı yaptırılacak ve insanların anayasal haklarına, iradelerine saygı gösterilip sendikayla masaya oturulacak.

“Bugün burada A101 Genel Müdürlüğü önünde olmamızın sebebi şu, A101 Türkiye’nin kanunlarına riayet eden, milyonlarca kişiye hizmet veren bir şirketimiz. A101’in müşterileri bizleriz zaten.

‘ZULME SESSİZ KALAN ZULME ORTAKTIR’

Burada, A101’den talebimiz, milyonlarca insana ürününü ulaştırdığı Lezita, insanların haklarına saygı göstermiyor. Zulme sessiz kalan da zulme ortaktır. Buradan A101 yetkililerine duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Ürününü sattığınız Lezita, insanların yasal hakkına saygı göstermiyor. Örgütlenme hakkını yok sayıyor. Abalıoğlu Lezita işverenini sizler de ikaz edin.”

Y KUŞAĞI İŞ HAYATININ EN AKTİFLERİ

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezer Cihan Günaydın Kesken, farklı kuşakların, iş yerinde birlikte çalışırken hangi sorunlarla karşılaştıklarını değerlendirdi. 1977-2000 arası doğumlu olan Y kuşağının iş hayatında en aktif ve üretken kuşak olduğunu belirten Kesken, değişimlerin baş döndürücü bir hızda yaşandığı milenyum çağında değişimlerden korkmadan ve yeniliklere açık olan Y kuşağı ile daha çok kendi işlerinin yöneticisi olmayı hedefleyen Z kuşağının bir arada çalıştığını aktardı.

Birinin Y ve Z kuşaklarından gelmesinin kişilik olgusu kadar derin ve güçlü olmadığını belirten Doç. Dr. Kesken, bireylerin davranışlarının sadece kuşak özellikleri açıklanamayacağını belirtti.

Sonraki Haber