Lezzetiyle bütün böreklere taş çıkarıyor! İşte ustasından Banyolu Börek tarifi

Bütün börek tariflerine taş çıkartacak farklı bir börek tarifi arıyorsanız, Banyolu Börek tarifi tam size göre. İşte Adanalı ustasından sizin için derlediğimiz Banyolu Börek tarifi...

Nefis tadı ve göz alıcı sunumuyla beğeninizi kazanacak olan Banyolu Börek tarifi, çat kapı gelen misafirlerinize 15 dakikada hazırlayabileceğiniz, buzluk böreklerinin şahı denilebilecek kadar lezzetli ve pratik. Banyolu Börek, çat kapı misafirleriniz ve 5 çaylarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. İşte Adanalı ustası Özlem Hanım'dan sizler için aldığımız Banyolu Börek tarifinin incelikleri...

BANYOLU BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

BÖREĞİ İÇİN:

4 adet hazır yufka
Yarım kilo kavrulmuş ıspanak

SOSU İÇİN:

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
150 gram eritilmiş tereyağı

BÖREĞİN BANYOSU İÇİN:

1 litre su (çeşme suyu ılıklığında)

ÜZERİ İÇİN:

1 yumurtanın sarısı
1 kaşık çörekotu veya susam

HAZIRLANIŞI

1. Bir yufkayı tezgaha serin.
2. Sıvı yağ, süt ve eritilmiş tereyağını bir kapta karıştırın ve tezgaha serdiğiniz yufkanın her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla sürün.
3. İkinci yufkayı, sosladığınız yufkanın üzerine yerleştirin.
4. İki yufka birbirine yapıştığında, eşit üçgen parçalar kesin.
5. Kestiğiniz yufka parçalarının her birine Bu parçaların her birine ıspanaklı harcınızdan koyun ve sigara böreğinden biraz daha kalın olacak şekilde sarın.
6. Derin bir kap içerisine bir litre su doldurun. Hazırladığınız börekleri bu suyun içerisine birkaç saniye batırıp çıkarın ve hafifçe sıkarak fazla suyunu çıkarın.
7. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye böreklerinizi yerleştirin ve üzerlerine yumurta sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Kullanılan görseller: yemek.com

Sonraki Haber