LGBT övgüsüne mazhar olan Papa

1 Ağustos Medyanın Halleri... Köşe yazarlarının gündemi ne? Gazetelerde neler var? Köşe yazılarında öne çıkanlar neler?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarının açılışındaki LGBT dayatmasına karşı Türkiye Hükûmetine uyarılarda bulundu. Perinçek, “Türkiye Hükûmet olimpiyatlardaki LGBT rezaletini paylaşmadığını Fransa Hükûmeti'ne bildirmelidir.” dedi.

Bu açıklamadan birkaç saat sonra Cumhurbaşkanı konuştu. Erdoğan, “Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarının açılışında sahnelenen ahlaksızlık, karşı karşıya olduğumuz tehdidin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı ayrıca, “İlk fırsatta sayın Papa'yı da bununla ilgili arayacağım. Onunla Hristiyan alemine ve tüm Hristiyanlara karşı yapılan ahlaksızlığı paylaşacağım.” diye konuştu. Gazetelerde ve internet sitelerinde bu ifade öne çıktı.

Fakat sayın Cumhurbaşkanı kime kimi şikâyet ediyor farkında mı?

Papa’nın LGBT’ye bakışı ne? Yazalım:

- Papa Francesco 2013’te eşcinsel çiftlerin kilisede kutsanmasına onay verdi. İnanç Doktrini Departmanı'nın Papa’nın onayıyla yayınladığı belgeyle, eşcinsel çiftlerin de kilisede kutsanmasına resmi olarak izin verdi. Papa eleştirilere “ikiyüzlülük” dedi.

- Papa Francis, 17 Ekim 2023’teki Dünya Yoksulluk Günü'nde düzenlenen trans kadınlarla buluştu. Son Akşam Yemeği tablosunu LGBT tablosuna çeviren Batı’da LGBT’liler, çok daha önce Papa’nın sofrasına oturdu. Papa Francis, yemekte Vatikan'ın artık trans ebevenylerin ve çocuklarının da vaftiz edebileceğini söyledi.

- Papa Temmuz 2013’te İtalyan Giona adındaki bir trans bireyden kendisine LGBT topluluğu ve eşcinsel evlilikler konusundaki tutumu hakkındaki bir soruya, "Tanrı bizi olduğumuz gibi seviyor" yanıtını verdi.

- Papa'nın, 2013'te kendisine eşcinsel bir rahip hakkında yöneltilen soruya, "Ben kimim ki yargılayayım?" şeklindeki yanıtı LGBT topluluğundan övgü toplamıştı.

ÂKİL ADAMLAR DEĞİL, ÂKİL PROGRAM ÇÖZER: YAPILMIŞI VAR

Ahmet Davutoğlu, Karar’a konuştu.

Türkiye’nin sorunlarını çözmek için “Âkil insanlar heyeti oluşturma” önerisi yapıyor.

AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti’de geçmişte görev yapmış isimlerin, siyasî kimliklerinden bağımsız olarak bir yerde buluşabileceğini söylüyor.

Davutoğlu bunu açılım döneminde de denemişti.

PKK güneydoğumuzda hendek kazarken, oluşturdukları “Âkil adamlar” heyetleri barış safsatalarıyla Amerikancı süreci topluma kabul ettirmeye çalışıyordu.

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği izin vermedi.

Âkil adamları ve ihanet projelerini her gittikleri otelde, toplantıda enseledi.

O süreç bitti. Hendekler Mehmetçiğimizin kanıyla ve kahramanca mücadelesiyle kapatıldı.

Âkil adamlar hep ABD reçetesi koydu.

Davutoğlu’nun âkil insanları ayrı bir şey yapmayacak.

Oysa Türkiye’nin reçetesi var.

Vatan Partisi hazırladı.

Millî Hükûmet Programı ve Üretim Devrimi Programı.

Bırakalım âkil insanları, şu âkil bildirgeye imza atalım:

https://millidevletbildirgesi.com/

1 AĞUSTOS MEDYANIN HALLERİ

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN’DAN BÖLGEDE YENİ ‘GÜVENLİK İTTİFAKI’ ÇIKIŞI

SEDAT ERGİN - HÜRRİYET

Fidan, açıklamalarında İsrail’in Gazze’ye saldırısıyla ortaya çıkan son krize iki devletli kalıcı bir çözüm bulunması sonrasında girilecek dönemde Türkiye ile Arap ülkelerinin bir “güvenlik ittifakı” oluşturmaları ihtiyacından söz ediyor.

Fidan, daha önce Filistin sorununa bulunacak çözümde Türkiye’nin garantörlük rolü üstlenmesi meselesini sıkça dile getirmişti.

Buna karşılık, bilebildiğim kadarıyla, Türkiye’nin bölgede bir “güvenlik ittifakı”na dahil olması konusu kamuoyu önünde ilk kez bu kadar kuvvetli ifadelerle ortaya konuyor kendisi tarafından.

BÜYÜK İTİRAF

SALİH TUNA - SABAH

Venezuela Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı seçimi kaybeden muhalefet lideri Maria Corina Machado "Kazanırsak" demişti, "Venezuela Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıyacağız, İsrail'i desteklemek için."

Şayet kazansaydılar bununla da yetinmeyip Arjantin Başkanı Javier Milei gibi İsrail'e gidip "Yahudi olmak istiyorum!" diyerek ağlarlar mıydı, bilemiyoruz.

Bizim bildiğimiz şudur: Kazanamayınca Venezuela sokaklarını karıştırmaya başladılar. Geçen gün de Chavez'in heykelini parçaladılar.

ABD'nin desteklediği Latin Amerikalı her siyasetçi Irkçı Siyonist soykırımın destekçisi olmak zorundadır.

Bu hakikat Latin Amerika ile de sınırlı değildir, bütün dünyada geçerlidir.

Yani, İsrail'in alabildiğine "yandaşı" olmadan ABD'nin sürgit müttefiki olmak mümkün değildir.

OKUL ÖNCESİ VE KÖY OKULLARI

ABBAS GÜÇLÜ - MİLLİYET

Cumhuriyetin ilk yıllarında (...) ülkemizin kuş uçmaz, kervan geçmez en ücra köşelerinde bile okullar açtık. (…)

Bu ivme ve aydınlanma, Cumhuriyetin ilk yıllarında nasıl ki okullarla ete kemiğe büründüyse yine öyle olmalı. Doğru okullar, doğru müfredat, doğru öğretmenler ve doğru kırsal yeniden yapılanmayla bu başarılabilir. İhtiyacımız olan tek şey ne para ne de sınavlar. Yeni İsmail Hakkı Tonguç’lar, yeni Hasan Ali Yücel’ler ve ülkesine, toprağına, köyüne, köylüsüne, tarıma gönül vermiş donanımlı ve istekli öğretmenler, ziraat mühendisleri, veterinerler olsun, yeter de artar. Köylüyü köyde tutmak ya da kentlerde eziyetin bin türlüsünü çeken köylüleri kölelikten kurtarıp, köyün efendileri haline getirmek o kadar da zor olmamalı…

Sonraki Haber