LGBT propagandasına karşı yasa Gürcistan'da yürürlüğe girdi

Gürcistan'da ilk olarak iktidardaki Gürcü Hayali partisi tarafından parlamentoya sunulan LGBT propagandasına karşı çıkan yasa Perşembe günü parlamento başkanının imzasıyla yürürlüğe girdi.

Gürcistan'da cumhurbaşkanı Salome Zourabichvili'nin kabul etmemesine rağmen, LGBTQ+ propagandasına karşı çıkan yasa Perşembe günü parlamento başkanının imzasıyla yürürlüğe girdi.

GÜRCİSTAN'DA LGBT PROPAGANDASINA KARŞI YASA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Gürcistan'da LGBTQ+ propagandasına karşı çıkan ve eşcinsel evlilikler dahil pek çok durumun önüne geçen yasa, Perşembe günü parlamento başkanının imzasıyla yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Salome Zourabichvili'nin kabul etmemesine rağmen yürürlüğe giren yasanın, parlamento başkanı Papuashvili tarafından ‘sağduyu’, ‘tarihi deneyim’ ve ‘Gürcü, Hristiyan ve Avrupa değerlerine’ dayandığı ifade edildi.

İŞTE KABUL EDİLEN YASA

Kimlik belgesi veya diğer resmi belgelerde kişinin kendi cinsiyetinden farklı cinsiyet yazdırması yasaklanacak.
Eğitim kurumlarında LGBTİ+ propagandası yapılmasına izin verilmeyecek.
Televizyonda eşcinselliği özendirici yayınlar ile reklamlar yayınlanmayacak.
Eşcinsellerin toplanması yasaklanacak.

Yasa teklifi ilk olarak iktidardaki Gürcü Hayali partisi tarafından parlamentoya sunulmuş, iktidar partisi milletvekillerinden 78 oy almıştı. Muhalefet milletvekilleri ise oylamaya katılmamıştı. Cumhurbaşkanı Zourabichvili, daha önce "Yabancı Etki Yasası"na da karşı çıkmıştı.

Gürcistan'ın bu yasasının Avrupa Birliğine katılım sürecini etkileyeceği tahmin ediliyor.

Sonraki Haber