LGS’de son bir ay

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında bu yıl 1 milyon 200 bini aşkın 8’nci sınıf öğrencisi ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Sınavla öğrenci alan okullar için merkezi sınav 5 Haziran’da yapılacak. Henüz merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okulların kontenjanları açıklanmadı. Geçen yıl öğrencilerin yüzde 13,58’i merkezi sınav puanıyla bir liseye yerleşmişti.

İki oturum halinde yapılacak olan sınavda öğrenciler ilk oturumda 20 Türkçe, 10 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 İngilizce sorusu yanıtlayacak. İkinci oturum ise 20 Matematik ve 20 Fen Bilgisi sorusundan oluşuyor.

PUAN YA DA ADRESE DAYALI

Öğrenciler merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda özel program uygulayan proje okullar ile fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, meslekî ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları, Anadolu imam hatip liselerine yerleştirilecekler. Sınava girmeyen ya da sınav puanı yetersiz olan öğrenciler ise adrese dayalı sistem içinde tercih ettikleri okullara kayıt olacaklar. 

GÜZEL SANATLAR LİSELERİNE TİYATRO BÖLÜMÜ

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı güzel sanatlar liselerinde "tiyatro" bölümlerinin açılacağı açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, resim ve müzik gibi sanat dallarında yetenekli öğrencilerin ilgi ve becerileri doğrultusunda ortaöğrenim görmelerini amaçlayan güzel sanatlar liselerine yeni bir alan daha eklenecek. Resmi güzel sanatlar liselerinde tiyatro eğitimi de verilecek. Bu kapsamda, "tiyatro" bölümü için haftalık ders çizelgesi taslağı oluşturuldu. Çizelgede yer alan dersler, yükseköğretimle uyumları göz önünde bulundurularak belirlendi. Güzel sanatlar lisesi bünyesinde verilen sanat eğitiminin kapsamını genişletecek olan tiyatro bölümlerine ait ders çizelgesi, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde uygulanmaya başlanacak.

Sonraki Haber