Limon ve şekeri karıştırarak cildinize uyguladığınızda aynada gördüklerinize inanamayacaksınız!

En can sıkıcı cilt problemlerinden biri, tıkalı gözenekler. Ölü deriler, hava kirliliği ve makyaj kalıntıları gözenekleri tıkayarak akne, sivilce, siyah nokta gibi sorunlara zemin hazırlıyor. Gözenekleri derinlemesine temizleyerek cilde nefes aldıracak o iki doğal malzeme ise elinizin hep altında!

Cildinizde siyah noktalar, sivilceler, komedonlar görmekten bıktıysanız sorunun kökenine inmelisiniz. Tüm bu cilt sorunları, gözeneklerin iyi temizlenemeyip tıkanması sonucu oluşur. Cildi ölü derilerden, makyaj kalıntılarından, toz ve kirden arındırmanın en doğal yoluysa limon ve şeker peelingi!

LİMON VE ŞEKER İLE CİLT BAKIMI

Sadece karıştırın ve uygulayın

Limon ve şeker peelingi malzemeleri ve hazırlanışı açısından en pratik doğal kürlerden biri. Yapmanız gerekenleri birkaç adımda anlatalım.

  • Yarım limon suyu ile 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştırın.
  • Kürü cildinize uygulamadan önce yüzünüzü temizleme jeliyle yıkayın.
  • Kürden küçük parçalar alıp ıslak cilde uygulayın ve birkaç dakika nazikçe ovun. Yumuşak ve dairesel hareketler kullanın.
  • Ardından yüzünüzü bol suyla yıkayıp bir nemlendirici sürün.

Gözeneklerdeki yağ ve kirlere "Elveda!" deyin

Limonun içerdiği doğal asitler, gözeneklerde biriken ölü deri, yağ ve kir kalıntılarını çözerek yüzeye çıkarır. Şeker tanecikleri ise onları sökerek cildinizden uzaklaştırır. Limon ve şekerli peeling tarifini haftada bir uygulayarak gözeneklerinizdeki tüm yağı, kiri söküp atabilir ve cildinizin nefes alarak tazelenmesini sağlayabilirsiniz.

Sivilcelerin oluşmasına izin vermeyin

Cilt nemli ve güçlü kalabilmek için sebum adlı bir madde üretir ve bu madde zamanla gözeneklerde birikir. Makyaj kalıntıları, toz, ölü deri gibi etkenler ciltten düzenli olarak arındırılmazsa sebuma karışarak gözenekleri tıkar ve bakteri üretmeye başlar. Sivilce ve aknelerin oluşum süreçleri de bundan ibarettir. Limon suyu, antiseptik özelliğe sahip olmasının yanı sıra cildi fazla sebumdan arındırmakta oldukça etkilidir. Limon ve şeker peelingini düzenli olarak kullanırsanız sivilce oluşumunu önleyebilirsiniz. Ancak cildinizde hâlihazırda enfeksiyonlu sivilceler varsa şekerli peeling yerine limon suyu ile ıslattığınız bir gazlı bezi maske olarak kullanabilirsiniz.

Koyu cilt lekelerinde de etkili!

Zamanla oluşan koyu lekeler, cildin o pürüzsüz görüntüsüne gölge düşürüp can sıkıcı olabilir. Limon suyu, içerdiği sitrik asit ve C vitamini sayesinde koyu lekelerin görünümünü azaltmaya da yardımcı olur. Ayrıca hücre oluşumunu destekleyerek cildin yenilenmesine de katkıda bulunur.

Sonraki Haber