Limonoidler kansere çare oluyor
Limon yüksek C vitamini içeriğiyle birçok alanda faydalarından yararlandığımız Citrus familyasında yer alan bir ağacın meyvesidir.Limon suyunun içilmesi veya limonun yemeklere eklenmesi, sindirime yardımcı olur.Amerikalı Beslenme Uzmanı ilginç bir tavsiyede bulundu. Detaylar haberimizde...
Yemeklerde ve salatalarda tatlandırıcı olarak kullanılan, limon tatlılarda da doğal aroma verici olarak kullanılır.İnsan sağlığına faydası yapılan bilimsel çalışmalarla da kanıtlanan bu meyve zamanla içerdiği antioksidanlar sebebiyle detoks etkisinden kilo verme de yararlanabilmek için detoks sularının içerisine dahil edildi. Diyetisyenlerin ifadelerinde yer verdiğine göre limon suyu içmek,metabolizmayı hızlandırmaya ve tokluk hissini artırmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle, kilo kontrolüne katkı sağlıyor. Aynı zamanda ciltteki kolajen üretimini de teşvik ediyor ve cildin daha genç ve parlak görünmesine yardımcı oluyor.
LİMONUN İÇİNDEKİ LİMONOİD KANSERE ÇARE OLUYOR
Bilimsel çalışmalar gösteriyor ki; Limon suyunun içeriğinde bulunan limonoid kanser riskini azaltıyor.Çok karmaşık moleküller olan limonoidler kimyasal sentez yoluyla verimli şekilde üretilemiyor. Ancak bilim insanlarının elde ettiği son veriler sayesinde bu maddelerin fermantasyon yoluyla üretilebilmesinin önünü açtı.
Science dergisinde yayınlanan çalışmaya göre ; araştırmacılar genetik mühendisliği araçlarını kullanarak bitkilerin limonoidleri nasıl ürettiğini adım adım ortaya koydu. Süreçte rol alan enzimlerin bulunması sayesinde bu maddelerin alternatif kaynaklar kullanılarak üretilmesinin önü açıldı. Limonoidlerin kanser tedavisinde başarılı olması bekleniyor.
LİMONUN TAMAMINI YİYİN
Amerikalı Beslenme Uzmanı Dr. Eric Berg limon suyuyla ilgili olarak; pastörize edilen veya ısıtılan limon suyu içerisindeki C vitaminini kaybeder ifadesini kullanarak, limonların beyaz kısmı da tüketilmeli uyarısında bulundu. Askorbik asidin, sağlık için faydalarının yetirince bilinmediğine de değinen Dr. birçok hastalığın limonun yanlış tüketiminden ve içerisindeki askorbik asitten insan vucüdunun faydalanamamamasından kaynaklandığı söylerek limonu kabuğuyla tüketin dedi.