Liselilerin arabası TEKNOFEST'te yarışacak

Amasya'nın Taşova ilçesinde meslek lisesi öğrencilerinin tasarladığı elektrikli araç, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamındaki yarışlara katılmaya hak kazandı.

Taşova Şehit Polis Ahmet Yaşar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulun atölyesinde yaklaşık iki aylık çalışma sonucu elektrikli araç yaptı. "Alparslan" adı verilen ve 65 kilometre hıza ulaşabilen, 60 kilometre menzile sahip araç, 5 saatte tam şarj oluyor.

Öğrenciler, geliştirdikleri araçlarıyla TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK tarafından 19-24 Temmuz'da Kocaeli'de gerçekleştirilecek Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'na katılacak. Taşova Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, öğrencilerinin çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Okulun 10. sınıf öğrencisi Talha Koçak da çok çalıştıklarına dikkati çekerek, "Arkadaşlarım ve öğretmenlerimle bu elektrikli aracı yapmak için çalıştık. Amacımız elektrikli araç sistemlerine katkıda bulunmak, tecrübe kazanmak." ifadesini kullandı.

Sonraki Haber