Lodos can aldı

Marmara ve Ege bölgesinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi, çatılar uçtu. 4 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.Kıyı kesimlerde deniz taştı. Rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde etkili olması bekleniyor

Marmara ve Ege bölgesinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına deniz ulaşımını aksattı. Denizde oluşan dev dalgalar kıyıya vurdu. Bursa’da bir vatandaş fırtına nedeniyle yaralandı. Şiddetli rüzgarın öğlen saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karadeniz ve Akdeniz bölgeleri için de uyarıda bulundu.

İstanbul Esenyurt Bağlarçeşme Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin çatısından kopan çatı malzemelerinin o sırada yoldan geçen 1 kadın ve yanında bulunan çocuğunun üzerine düştü. Anne kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Sultangazi Malkoçoğlu Mahallesi'nde bulunan bir binanın çatısını onarmak için en üst katına çıkan 1 kadın, çatıdan kopan kalas parçasının başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde lodos nedeniyle devrilen simit arabasının altında kalarak yaralanan satıcı Mahmud Beradei hastaneye kaldırıldı. Osmangazi ilçesi İnönü Caddesi'nde bir binanın çatısı uçarak Muammer Sencer Polis Merkezi yanında tramvay durağındaki tellerin üzerine düştü. Durakta ve hatta hasara yol açan olayın ardından ekipler, çatıyı kaldırmak için çalışma başlattı.

270 YILLIK ÇINAR DEVRİLDİ

Kestel ilçesi Cuma Caddesi'nde 270 yıllık olduğu bilinen çınar ağacı kuvvetli lodos sebebiyle devrildi. Büyük bir gürültüyle devrilen ağaç, kısmen yolu kapattı. Belediye ekipleri, ağacı vinç yardımıyla kaldırdı.

Hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı 10 şilep ve tanker Tekirdağ sahiline demirledi. Lodos nedeniyle balıkçılar denize açılamadı.

SON ANDA KURTULDU

İzmir'de etkili olan fırtına nedeniyle tadilattaki bir binadan, seyir halindeki bir aracın ve kaldırımdaki yayanın üzerine beton parçası düştüğü anlar güvenlik kamerası görüntüsüne yansıdı. İsmet Kaptan Mahallesi 1362 Sokak'ta tadilat yapılan bir binadan, etkili olan fırtına nedeniyle gaz beton parçaları düştü. Bir araçta hasar meydana geldi, o sırada kaldırımda bekleyen kişi ise son anda kaçarak kurtuldu.

DALGALAR 5 METREYİ AŞTI

Fırtına nedeniyle Burhaniye'de elektrik telleri koptu, asırlık çınarların dalları kırıldı. Edremit'in denize kıyısı bulunan Akçay, Altınoluk, Zeytinli ve Güre mahallelerinde ise dalgaların yüksekliği 5-6 metreye ulaştı. Ayrıca, kordondaki bazı işletmelerin önünde yazlık olarak kullanılan yerlerin çatıları yerinden söküldü. İzmit Körfezi'nde, kuvvetli rüzgarın denizi taşırması sonucu sahil otoparkının bir bölümünü su bastı.

ÇAMUR YAĞDI

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde toz taşınması nedeniyle yağmurla birlikte çamur yağdı. Yağış nedeniyle park halindeki otomobillerin üzeri çamurla kaplandı. Sağanağın aralıklarla hafta boyunca devam edeceği öngörülüyor.

KARADENİZ VE AKDENİZ’E UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Orta ve Doğu Karadeniz'de rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı, doğu ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, yer yer 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor. Fırtınanın yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Batı Akdeniz'de rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden, Doğu Akdeniz'de bugün akşam saatlerinden sonra batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, yer yer 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Sonraki Haber