Lokanta ustalarının et sote yaparken eklediği malzeme... Lokanta usulü et sote tarifi
Bu sote rüyalarınıza girmeye aday! Lokantalarda yapılan bu et sote yanına pilav ya da makarna ile tam bir ana öğün önerisi! Bu yemeğin sırrı yeterince dinlenmesinde saklı.. Ağızda dağılan, damak çatlatan lezzet! İşte lokanta usulü et sote tarifi...
Etli yemeklerin pratik ve lezzetli olanı et sote yemeği özellikle misafir sofralarının da baş tacı haline gelmiş durumda. Akşama ne pişirsem? diye düşünüyorsanız size bir tavsiyemiz var. Haberimizde derlediğimiz et sote tarifini denemelisiniz. Et sote yemeğini yapmak isteyenler et sotenin en lezzetli tarifini sorguluyor. İşte tadına doyum olmayan et sote tarifi malzemeleri ve yapılışı...
LOKANTA USULÜ ET SOTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
400 gram kuşbaşı dana eti
2 adet kapya biber(iri doğranmış)
2 adet yeşil biber(iri doğranmış)
1 adet soğan(iri doğranmış)
2 adet domates(domates salçası da olabilir)
1yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1tatlı kaşığı pul biber
1tatlı kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kimyon
ÜZERİ İÇİN:
1 tutam kıyılmış maydanoz
LOKANTA USULÜ ET SOTE TARİFİ NASIL YAPILIR?
Tavaya soğanları ekleyin ve kavurmaya başlayın.
Üzerine biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Etleri de koyun ve karıştırmaya devam edin.
Üzerine domatesleri ekleyin. Tuzunu, karabiberini, kimyonunu, kekiği ve pul biberi ekleyin.
Domatesler suyunu salana kadar yüksek ateşte tutun.
Ardından kısık ateşte demlenene kadar pişirin.
Afiyet olsun!