Lokanta usulü salata nasıl yapılır?
Lokantalarda yediğiniz salataların nasıl yapıldığını merak ediyorsanız bu tarife mutlaka bir şans vermelisiniz. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışacak bu salatayı evde kolayca yapabilirsiniz. Lokanta usulü salata nasıl yapılır? İşte o harika tarif!
Lokantalara gittiğinizde yediğiniz salatalar aklınızda kalıyorsa bu tarif tam size göre! Ana yemeklerin yanına özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışacak bu lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. Üstelik evdeki malzemelerle de kolayca yapabilirsiniz. Bu salatada önemli olan ayrıntı sebzelerin taze olmasıdır. Salatalık, domates, kırmızı biber iyi olduğu sürece salatanız da lezzetli olacaktır. Eğer siz de evde lokanta usulü salata yapmak istiyorsanız bu tarife şans vermelisiniz. Bu salatadan bol miktarda yapmanızda bir sakınca yok çünkü kasenin ağzını kapattığınızda buzdolabında 3 gün kadar dayanacaktır. O halde tarifin ayrıntılarına geçelim. Lokanta usulü salata nasıl yapılır? İşte o harika tarif!
LOKANTA USULÜ SALATA NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet domates
- 4 adet salatalık
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 2 dal taze soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber ve isot
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Bir salata kasesinin üzerine tüm malzemeleri küçük şekilde doğrayın.
- Sos için malzemeleri ayrı bir kapta birleştirip karıştırın.
- Kuru naneyi de ekledikten sonra salata ile sosu birleştirin ve hazır!