Londra’da ‘Türk sanatı’ rüzgarı esecek!

Londra’nın ünlü sanat merkezi Saatchi Galeri, 26-31 Ekim tarihleri arasında Türk modern sanatının önde gelen temsilcilerini Avrupalı sanatseverlerle buluşturacak.

İngiltere’nin ilk online Türk sanat galerisi ve sanat platformu olan Renko London’ın organizasyonuyla ve Kin Partners iş birliğiyle hayata geçirilen TA London/Turkish Art Week’te, Devrim Erbil ve Ece Clarke gibi Türk sanatını dünyaya duyuran isimler eserleriyle yer alacak. Türkiye, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs ve Avrupa’da yaşayan Türk ve Türk asıllı 20 sanatçının resim, heykel ve enstalasyon dallarındaki 88 eseri, bu özel etkinlik ile Avrupa’nın en önemli sanat merkezi olan Londra’da sergilenecek.

İLK BAŞ SANATÇI DEVRİM ERBİL

Türk modern sanatını Avrupa’ya taşıma vizyonuyla tasarlanan TA London, her yıl değişen ve gelişen bir içerikle Londra’da gelenekselleşecek bir organizasyon olmayı hedefliyor. Organizasyonda, her yıl bir sanatçının “Featuring” baş sanatçı olması tasarlanıyor. 1960’lardan bu yana özellikle İstanbul temalı çalışmaları ile Türkiye’de ve dünyada çağdaş sanatın efsane isimlerinden biri haline gelen ve TA London’ın ilk yılındaki “Featuring” baş sanatçısı Devrim Erbil, sergiye bu yıl da geniş bir koleksiyonla katılacak.

HANGİ SANATÇILAR KATILIYOR?

TA London/Turkish Art Week’te eserleri sergilenecek isimler arasında Devrim Erbil’in yanı sıra Bahri Genç, Barış Sarıbaş, Başak Cansu Güneykaya, Cengiz Yatağan, Çiğdem Erbil, Ece Clarke, Emin Çizenel, Esra Meral, Eva Sonaike, Joanna Gilbert, Mehmet Günyeli, Mine Zabcı, Nuri Battal, Renk Erbil, Rina Bakış, Sakit Mammadov, Sina Mirel, Sümer Erek, Yam Karkai ve Yiğit Yazıcı da bulunuyor.

Sonraki Haber