Londra'ya yeni büyükelçi

Birleşik Krallık Londra büyükelçiliğimize Osman Koray Ertaş atandı. Ertaş, Abdullah Gül'ün Dışişleri bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde özel kalem müdür yardımcılığı görevlerini yaptı. Washington ve Ankara'da, Dışişleri merkezde çeşitli görevler yaptı

2011-14 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı özel kalem müdürlüğü yaptı. Akabinde, 4 sene Bükreş büyükelçiliği ve son olarak dışişleri bakanımızın özel müşavirliğini yaptı. Ertaş, Türkiye'nin hayli karışık dönemlerinde Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında genç yaşta bulunmuş biridir.

Hizmetler konusunda serbest ticaret anlaşması, KKTC'nin tanınması, savaş uçağı başta olmak üzere mevcut askeri işbirlikleri, belirli mühendislik ve teknoloji alanlarında doktora seviyesindeki eğitim işbirlikleri, vizelerin karşılıklı kaldırılması (veya ucuz, basit ve hızlı hale getirilmesi), gıda mamullerindeki ticaretin artırılması, çalışma izinlerinin önündeki engeller, sağlık turizmi, İngiltere'de yaşayan yurttaşlarımızın temsil gücünü artırmak vs. gibi birçok alanda iyileştirme fırsatları mevcut. Osman Koray Ertaş’a yeni görevinde başarılar dileriz.

Görevini tamamlayan büyükelçimiz Ümit Yalçın'a hizmetleri için teşekkür ederiz. Yalçın döneminde ikili ticaret hacmi hayli büyüdü. Bu büyüme Türkiye lehine oldu. Brexit sonrasında STA imzalandı. Türkiye, Birleşik Krallık'a önemli dış ticaret fazlası verir halde. Yalçın 1967 doğumlu ve emekliliğe ayrılacağı yazılıp çiziliyor. Eğer bir kusurları yok ise, tecrübeli diplomatlarımızın (ve askerlerimizin), nispeten genç yaşta emekli edilmesi yerine kariyerlilerini daha az aktif görevlerde dahi olsa, uygun görevler ile sürdürmeleri, yeni diplomatların yetiştirilmesine katkıda bulunmalarının sağlanması herhalde Türkiye'nin menfaatine olacaktır.

Sonraki Haber