Lübnan'daki Türk vatandaşları bugün tahliye ediliyor: Mersin'de karşılanacaklar

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, İsrail saldırılarının yoğunlaştığı Lübnan'dan Türk vatandaşların iki gemi ile Mersin Limanı'na tahliye edileceğini bildirdi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, İsrail'in saldırılarını yoğunlaştırdığı Lübnan'da, Türk vatandaşlarının tahliye operasyonu ve bölgeye yardımlar hakkında bilgi verdi. Ulusoy, bugün Türk Deniz Kuvvetlerine ait ve iki bin kişi taşıma kapasitesi olan iki geminin Beyrut Limanı'na geleceğini ve Türk vatandaşlarını Mersin Limanı'na götüreceğini bildirdi.

LÜBNAN'DAKİ TÜRK VATANDAŞLARI TAHLİYE EDİLİYOR

Beyrut Büyükelçisi Ulusoy, yaptığı açıklamada, İsrail'in son haftalarda artan saldırganlığı sebebiyle, Türk vatandaşlarının bozulan güvenlik durumu üzerine tahliye talep ettiklerini ifade etti.

Ulusoy, "Bugün Türk Deniz Kuvvetlerine ait iki gemimiz Beyrut Limanı'na geliyor ve iki bin kişi taşıma kapasitesine sahip bu gemiler, vatandaşlarımızı alıp Mersin Limanı'na götürecek." dedi. Mersin'e ulaşan vatandaşların orada karşılanacağını aktaran Ulusoy, Türk vatandaşlarının gerekli temel ihtiyaçları konusunda yardımcı olunacağını belirtti.

Ulusoy, Türkiye'nin 25 Eylül tarihinde de Lübnan'a 30 ton civarı ilaç ve gıda gibi yardımların ulaştırdığını hatırlatarak, TİKA'nın da Lübnan'da "oldukça aktif bir şekilde" çalıştığını vurguladı.

TAHLİYE GEMİLERİ LÜBNAN'A ULAŞTI

İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliyesi için yola çıkan Deniz Kuvvetlerimize ait iki gemimiz Lübnan’a ulaştı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA:

"İki adet çıkarma gemimize tahliye ve yardım malzemesi ulaştırma, dört adet gemimize de refakat ve koruma görevi verildi.

Beyrut’a ulaşan gemilerimizde yer alan 300 ton insani yardım malzemesi, dost ve kardeş Lübnan halkına teslim edilecek.

Tahliye görevinde öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere devletimizden talepte bulunan yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan’dan tahliyesi güvenli şekilde gerçekleştirilecek."

ÖN BAŞVURU TOPLANACAK

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Lübnan'daki Türk vatandaşlarının hava yolu ile tahliyesi için ön başvuru toplanacağını açıkladı.

Bakanlık kaynakları, Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyelerine ilişkin açıklama yaptı. Buna göre; hava yoluyla tahliyeler için ön başvuru toplanacak. Belli bir ücret karşılığı bu uçuşlara katılmak isteyen yeterli sayıda başvuru olursa tarih, güzergah ve uçuş sayısı saptanacak. Bu şekilde deniz yolu ile tahliyeye alternatif sunulması amaçlanırken, gerekmesi halinde tahliyeler için yeni gemiler de gönderilecek.

Ayrıca, 2 gemi ile bugün yaklaşık 1900 yolcu Türkiye'ye yola çıkacak.

Sonraki Haber