Lübnan'dan yola çıkan ilk tahliye gemisi Türkiye'ye ulaştı

İsrail'in saldırılarının sürdüğü Lübnan'dan tahliye edilen 588 sivili taşıyan Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemilerinden TCG Bayraktar, Mersin Limanı'na ulaştı.

Lübnan'daki Türk vatandaşlarını taşıyan tahliye gemisi TCG Bayraktar, Mersin Limanı'na ulaştı.

Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde dün Lübnan'a insani yardımları ulaştıran amfibi gemilerden TCG Bayraktar, ülkeden tahliye edilen sivillerle çıktığı dönüş yolculuğunu tamamladı.

Tahliye operasyonunun gerçekleştirildiği Beyrut Limanı'ndan çıkarak Mersin Limanı'na ulaşan gemi, rıhtıma yanaştı.

Gemideki 588 kişi, işlemlerin tamamlanmasının ardından indirilecek.

İsrail'in saldırılarının sürdüğü Lübnan'daki sivilleri tahliye eden diğer amfibi gemisi TCG Sancaktar'ın da 378 kişiyle ilerleyen saatlerde Mersin'e ulaşması bekleniyor.

GEMİ İÇİNDE YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARI VAR MI?

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, yaklaşık 1900 Türk vatandaşının Lübnan'dan tahliye edilmek istediğini nihai olarak beyan ettiğini belirtmişti.

Kaynaklar, 878 Türk ve 24 KKTC vatandaşıyla bunların birinci derece yakınları olan 64 kişi olmak üzere 966 kişinin Türk gemileriyle tahliye edildiğini bildirmişti.

Gemilere binişlerde yabancı ülke vatandaşlarına öncelik tanındığına dair haberlerin kesinlikle doğru olmadığı ifade edilmişti.

GEMİ İNSANİ YARDIM UALŞTIRMIŞTI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının amfibi gemileri TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar, AFAD'ın girişimiyle toplanan 300 ton insani yardım malzemesini dün Beyrut Limanı'na ulaştırmıştı.

Yüklerin boşaltılmasının ardından amfibi gemileri, 2 firkateyn ve 2 karakol gemisi eşliğinde Türkiye'ye dönüşe geçmişti.

İSRAİL'İN LÜBNAN'A YÖNELİK SALDIRILARI SÜRÜYOR

Lübnan Sağlığı Bakanlığı, İsrail’in başkent Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 48 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği saldırıda can kaybı ve yaralı sayısı belli oldu. Lübnan Sağlığı Bakanlığı, İsrail saldırısında 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 48 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail ve Lübnan basını, saldırının hedefinin Hizbullah’ın eski lideri Hasan Nasrallah'ın kayınbiraderi ve Hizbullah'ın İrtibat ve Koordinasyon Birimi şefi Wafiq Safa olduğunu öne sürdü. Safa’nın akıbeti henüz bilinmiyor.

CANLI YAYINDA MUHABİRE SALDIRI

TV 100 canlı yayınında Lübnan muhabiri Sertaç Murat Koç saldırıya uğradı. Patlama yaşanan bölgeden yayın yapan Koç Türkiye'den geldiğini anlamayan kendisi Batı medya organlarından sanan bir kişinin saldırısına uğradı. Kişiyi çevredekiler durdurdu.

O anlar canlı yayına yansıdı.

Sonraki Haber