MacBook Air’ın ekran boyutları belli oldu! MacBook Air adını mı değiştiriyor?

Ortaya çıkan iddialara göre yeni nesil MacBook Air, iki farklı ekran seçeneğiyle bizlerin karşısına çıkacak. Apple'ın 2023 yılında tanıtıp piyasaya sürmek için hazırlandığı MacBook Air'in adı değişeceğine dair iddialar söz konusu oldu.

Apple, dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında bulunuyor. Şirket, hem akıllı telefon alanında hem de bilgisayar alanında kullanıcılarına çok iyi özellikler sunuyor. Bu sayede Apple, dünya genelinde iyi satış rakamlarına ulaşabiliyor.

MacBook Air, şirketin sevilen bilgisayarları arasında bulunuyor. 2020 yılında M1 işlemcisiyle gelmesinin ardından yeni modeliyle karşımıza çıkmayan cihazın yeni nesliyle ilgili bir bilgi ortaya çıktı. İddialara göre sevilen Mac, 2 yeni ekran boyutuyla bizlerin karşısına çıkacak.

MACBOOK AİR, YENİ NESLİNDE İKİ FARKLI EKRAN BOYUTUNA SAHİP OLABİLİR!

Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları (DSCC) analisti Ross Young’a göre Apple, yeni nesil MacBook Air ile birlikte bizlerin karşısına iki ekran seçeneği sunacak. Bu seçeneklerden biri şu anda bizlere sunulan 13 inç olacakken diğer seçenek eski MacBook Pro modellerinden alışık olduğumuz 15 inç olacak.

Analist Ross Young, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ekranın 13.6 inç boyutunda olacağını belirtti. Bu ekran, 14.2 inç MacBook Pro’dan yaklaşık 0.6 inç daha küçük bir boyuta sahip olacak. İddialara göre cihaz daha ince çerçevelere ve eski MacBook Air kasası yerine yeni bir kasayla bizlerin karşısına çıkacak.

15.2 inç olan model ise eski nesil MacBook Pro’larda gördüğümüz ekrandan 0.2 inç daha küçük bir boyuta sahip olacak. Bazı analistlere göre bu cihaz, MacBook Air yerine sadece MacBook adıyla bizlerin karşısına çıkacak. 13.6 inç olan model ise bir önceki neslin yerini alacak ve iyi bir performans sunacak.

Bu iki ekranda da ProMotion ve mini LED teknolojisine yer verilmeyecek. Bu da bizleri 60 Hz yenileme hızına sahip bir ekranın karşılayacağını gösteriyor. Cihazın performans tarafında ise birçok kullanıcıyı memnun etmesi bekleniyor. İddialara göre cihazda yeni nesil M2 işlemcisi bizlere sunulacak.

ShiftDelete'de yer alan habere göre; Apple’ın MacBook Air ve MacBook Pro serisini birbirinden ayıran en önemli farklardan bir tanesi: ekran. Şu anda satışta olan MacBook Air’in sadece 13.3 inç ekranı bulunurken, Pro’da ise boyutlar 16 inçe kadar çıkabiliyor. Bu da 13 inçten hoşlanmayanları ister istemez fazla para ödeyerek Pro almaya zorluyor.

Apple’ın cihazları hakkındaki raporlarıyla tanınan Display Supply Chain Consultants (DSCC) bu hafta, şirketin 15 inç ekrana sahip MacBook Air modeli üzerinde çalıştığını söyledi. DSCC dizüstü bilgisayarın 2023’te piyasaya çıkacağını belirtirken, aynı cihazla alakalı bir başka iddia da Ming-Chi Kuo’dan geldi.

CİHAZIN ADI MACBOOK AİR OLMAYABİLİR

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2023’te piyasaya süreceği 15 inç dizüstü bilgisayarla alakalı tahminlerini paylaştı. Bir aksilik yaşanmadığı takdirde cihazın 2023’ün dördüncü çeyreğinde seri üretime geçeceğini belirten Ming-Chi Kuo, bilgisayarın mevcut MacBook Air ile aynı 30W güç adaptörü kullanacağını söyledi.

Kuo ayrıca, DSCC’nin raporunda bahsedilen 15 inç MacBook Air’in 2023’te geleceği bilgisinin aksine, cihazın “Air” takısıyla çıkmayabileceğini belirtti. Bu iddia akıllara MacBook Pro ihtimalini getirse de, Ming-Chi Kuo böyle bir şey söylemiyor. Bu da “yeni bir MacBook modeli mi gelecek?” sorusunu beraberinde getiriyor.

Öte yandan 9to5Mac’in elde ettiği duyumlara göre Apple, bu yıl tanıtılması beklenen M2 çipli MacBook Pro modelinden de “Pro” takısını çıkarabilir. Tüm bu iddialar göz önünde bulundurulduğunda, MacBook serisinin büyük değişikliklere gebe olduğu anlaşılıyor.

Apple, geçmişte bazı dizüstü bilgisayarında sadece “MacBook” adını kullanmıştı. Ancak bu stratejisine son verdi ve herhangi bir takı olmadan satışa sunulan son MacBook, 2019 yılında üretimi durdurulan 12 inç modeliydi.

Sonraki Haber