Macron’dan Truss’a yanıt

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Muhafazakar Parti'nin liderliği ve başbakanlık yarışının adaylarından mecvut Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın kendisi hakkındaki sözlerine yanıt verdi

Liz Truss, 23 Ağustos’ta “Emmanuel Macron'u dost mu düşman mı olarak gördüğü” şeklindeki soruya, başbakan olursa Macron hakkında sözlerine değil eylemlerine bakarak karar vereceğini, soruya yanıtın henüz netlik kazanmadığını ifade eden bir yanıt vermişti.

Truss'ın kendisi hakkındaki sözleri sorulan Fransa Cumhurbaşkanı ise İngiltere'yi "lideri kim olursa olsun daima dost bir ülke" şeklinde niteledi. “Bunu bir an bile sorgulamam” diyen Macron, İngiltere’nin bazı zamanlarda “liderlerine rağmen ya da onların tribünlere oynarken yaptıkları küçük hatalara rağmen” dost ve müttefik olduğunu belirtti.

İşçi Partisi'nin dışişleri sözcüsü David Lammy’dan da Truss'ın sözlerine eleştiri geldi. Lammy Truss’ın sözlerini, ”İngiltere’nin en yakın müttefiklerinden birine hakaret ederek acınası bir sağduyu yoksunluğu" şeklinde tarif etti.

Sonraki Haber