Macron'un ambargo çağrısına Netanyahu'dan yanıt: 'Yazıklar olsun'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un silah sevkiyatının durdurulması çağrısına Netanyahu'dan yanıt geldi. Macron'un açıklamasına "Yazıklar olsun," diyen Netanyahu, Macron'un çağrısını "utanç verici" olarak nitelendirdi. Macron ise Netanyahu'nun tepkisinin "aşırı" olduğunu ifade etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Gazze krizinin çözümü için İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması yönündeki açıklamasını "utanç verici" olarak nitelendirdi.

NETANYAHU'DAN MACRON'A: YAZIKLAR OLSUN

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Emannuel Macron'un silah sevkiyatının durdurulması çağrısı yapmasını "utanç verici" olarak nitelendirdi. Netanyahu, İngilice yayınlanan videoda "İsrail, İran'ın başını çektiği barbar güçlerle savaşırken tüm medeni ülkeler İsrail'in yanında yer almalıdır. Oysa Başkan Macron ve diğer Batılı liderler şimdi İsrail'e karşı silah ambargosu çağrısında bulunuyorlar. Yazıklar olsun onlara." diye konuştu.

İsrail'in Batı'nın yardımı olmadan da tüm "düşmanlarını yeneceğini" söyleyen Netanyahu, "İsrail hem bizim için hem de dünyada barış ve güvenlik için savaşı kazanana kadar mücadele edecektir," diye ekledi.

MACRON'DAN YANIT GECİKMEDİ

BBC'nin haberine göre, Macron tarafından daha sonra yapılan açıklamada Fransa'nın "İsrail'in sadık bir dostu" olduğu belirtilerek Netanyahu'nun tepkisinin "aşırı ve Fransa ile İsrail arasındaki dostluktan kopuk" olduğu ifade edildi. Bununla birlikte Macron İsrail'in "meşru müdafaa hakkını" yeniden tasdik etti ve Pazartesi günü Gazze'de rehin tutulan Fransız-İsraillilerin yakınlarıyla bir araya geleceğini belirtti.

Sonraki Haber