Maden faciasından kurtuldu afet bölgesinde çalışıyor

Depremin ilk gününden bu yana madencilerin enkaz altından “can kurtarma” çabası sürüyor. Girilemez denilen enkazlardan gelen seslere kulak veren ve tüneller açan madenciler, bir dakika dinlenmeden afet bölgelerinde görev başında.

Umut Güneş de o maden işçilerinden biri. 14 Ekim'de Bartın Amasra'daki 42 madencinin yaşamını yitirdiği faciada yaralandı ve günlerce yoğun bakımda kaldı. Bugün ise deprem bölgesinde, can kurtarmak için canla başla mücadele ediyor. Umut Güneş şöyle dedi:

“Yardıma geldik, her zaman devlet ve milletimizin arkasındayız. Allah beterinden korusun bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

GÜCÜMÜZ DE İRADEMİZ DE VAR

Öte yandan Türk Metal Sendikası yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Yaşadığımız büyük felaketin derin yaralarını sarmak için elimizden geleni ardımıza koymadan çalışıyoruz. Aslına bakarsanız çırpınıyoruz. Türk Metal Sendikası olarak ilk günden beri felaketzede üyelerimizin ve halkımızın yanındayız. Çok şükür ki tüm maddi kayıplarımızı yerine koyacak güzümüz de var, irademiz de, yüreğimiz de. Daha önce de söylediğimiz gibi, bölgedeki üyelerimiz ve tüm depremzedeler bu süreci asla yalnız geçirmeyecekler. Ama kaybettiğimiz canlar?… Onların acısını yüreğimize gömüp, hatıralarını canlı tutup çocuklarımız için daha güvenli, daha duyarlı, daha bilinçli bir toplum ve Türkiye oluşturacağız. Bu bizim gelecek nesillere borcumuzdur. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken bir kez daha #BizdeVarız diyoruz.”

Sonraki Haber